- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
15 czerwca 2019, 10:13
Poniżej mój wczorajszy jadłospis, prośba o ocenę. Codziennie odżywiam się podobnie. Jestem w 23 tygodniu ciąży (czyli przełom 5/6 miesiąca). Uwielbiam owoce (teraz głównie truskawki, brzoskwinie, arbuz), warzywa jem głównie do obiadu (przeważnie mrożonki lub jakaś sałata lub mizeria). Do niedawna zdarzyło mi się skusić na kawałek czekolady, teraz postanowiłam odstawić słodycze (poza lodami :)). Cierpiałam kiedyś na zaburzenia odżywiania (albo jadłam za dużo, albo się głodziłam).
śniadanie ok. 9: bułka wieloziarnista z masłem, 2 plastry polędwicy sopockiej, brzoskwinia
II śniadanie ok. 12: płatki owsiane ugotowane na wodzie (5 łyżek), brzoskwinia
ok. 14 koktajl truskawkowy (truskawki + jogurt naturalny), jeden kubek
obiad ok. 15: ryż, warzywa na patelnię ze szpinakiem (niecałe pół opakowania) + z kawałkami kurczaka, sorbet truskawkowy (ok. 250 ml)
ok. 17 kawałek arbuza
ok. 18 kawałek arbuza
kolacja ok. 19-20 bułka wieloziarnista z masłem i polędwicą sopocką
w międzyczasie dużo wody + sok żurawinowy (zalecenie lekarza)