Temat: Czy to dobry wynik dla nastolatki?

Podliczyłam dzisiaj wszystko, co zjadłam i wyszło mi tak : 2134kcal, 84g białka, 53g tłuszczy, 268g węgli, 32g błonnika i 1,4g soli. Myślicie, że to zdrowy wynik? :) 

Coś źle podliczyłaś.

Pasek wagi

Zależy ile masz lat, ile ważysz, mierzysz, jaki jest Twój tryb życia.

nom, zle policzone 

Pasek wagi

dlaczego? liczyłam na ile waży

15 lat, 49kg, 166cm, wf codziennie + pozalekcyjne aktywnosci (duzo chodzenia, taniec)

Z tych makr wychodzi ok 1850 kcal, czyli gdzieś uciekło jakieś 250 kcal. Moim zdaniem nawet te 2100 kcal to za mało jak na dojrzewającą, aktywną fizycznie i wychodzącą z anoreksji dziewczynę.

Pasek wagi

Znaczy to jest tak, że makro wzięłam właśnie z tych 0k.1800, ale oszacowałam sobie jeszcze kalorie na kolacje

WagaBTWCBł.SKcal
Bez posiłku
Jarmużg0,7 g0,1 g0,5 gb.d.0,8 g0 g7 kcal
Świeży szpinakg3,3 g0,5 g1,1 gb.d.2,6 g0,1 g28 kcal
Suszone pomidoryg3 g0,1 g16,8 gb.d.b.d.b.d.80 kcal
Zielone papryczki chilig0,8 g0,5 g1,5 g0,7 g1,7 g0 g17 kcal
Bułki pełnoziarniste do pieczeniag6,5 g4,1 g28,6 gb.d.3,1 gb.d.184 kcal
Hummus naturalnyg2 g8,6 g2,6 gb.d.1,5 gb.d.99 kcal
Cieciorka konserwowag2,5 g1,3 g7,3 gb.d.3,1 gb.d.51 kcal
Ser camembert o smaku wędzonymg3,6 g6,2 g0,3 gb.d.0 gb.d.71 kcal
Winogrona granatoweg0,7 g0,3 g22,5 gb.d.2,1 g0 g99 kcal
Kopytka po przygotowaniug8,2 g2,2 g51,4 gb.d.3 gb.d.250 kcal
Surówka Koperkowa Grześkowiakg1,8 g8,9 g18 g12,8 gb.d.1,3 g164 kcal
Ryż parboiled bez gotowania po przyrządzeniug3,5 g0,5 g39 gb.d.2 gb.d.179 kcal
Chili con carneg32,4 g6 g26,1 gb.d.8,1 gb.d.288 kcal
Mleko 3,8 %g7,7 g9,1 g11,3 gb.d.0 gb.d.158 kcal
Płatki owsiane górskieg6,5 g4 g38,1 g0,5 g3,8 g0 g201 kcal
Podsumowanie zawartości kalkulatora:1600 g83,2 g52,4 g265,1 g14 g31,8 g1,4 g1876 kcal

Mleko i płatki owsiane są jako baza kolacji, jeszcze tego nie zjadłam ale już wliczyłam, a te 2100 to jest z dodatkami do owsianki. Wiem, że poplątałam, ale zależało mi, żeby opublikować to w miarę wcześnie

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.