- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
25 marca 2019, 19:09
Wątróbke smazona 300g z sałata i dwoma kromkami pieczywa pelnoziarnistego. Lody śmietankowe 200ml i pomidora. Ile to kcal?
25 marca 2019, 23:38
I to jeszcze takiej z cebulką...Ech, wątróbki to bym sobie pojadła...
26 marca 2019, 08:35
o jaaaaaaa. ale bym zjadlaaaaaI to jeszcze takiej z cebulką...Ech, wątróbki to bym sobie pojadła...
No to jesteśmy umówione :)
Swoją drogą, nie spodziewałam się takiego odzewu miłośników wątróbki. Egyptian Cat - 150 gramów? Toż to na pobudzenie apetytu zaledwie... Ja wciągnęłabym z pół kilo, ale za to bez chleba. A skierowanie na lipidogram leży na widoku i patrzy z wyrzutem ;)
26 marca 2019, 09:13
Oj wątróbki nie przelkne.. Chciałam się kiedyś przekonać, ale źle się to skończyło...
26 marca 2019, 09:20
A jak robicie wątróbkę i czyja ona jest ?
U mnie tylko drobiowa. Dokładnie, bardzo dokładnie suszę, potem... suszę jeszcze raz i smażę na oleju. Et voila! Osobno smażę cebulę, potem na ostatnie minuty dodaję cebulę do wątróbki i trzymam je razem jeszcze chwilę (lubię dobrze wysmażoną wątróbkę, dlatego nie robię jej na maśle, które nadaje się tylko do krótkotrwałego smażenia i dlatego cebulę robię osobno, bo na jednej patelni z wątróbką ona się raczej dusi, a nie smaży).
26 marca 2019, 09:34
Wątróbka? A w życiu! Jestem mięsożerna, ale podroby mnie odpychają. Tylko czysty mięsień, najlepiej wycięty z młodej krowy.
26 marca 2019, 10:20
Oj ja lubie pasztet z wątróbki, mniam.
26 marca 2019, 11:33
Też lubię- indyczą z dużą ilością cebuli.
Edytowany przez agazur57 26 marca 2019, 11:34
26 marca 2019, 12:39
a ja sie przekonalam do podrobow, ale tez nie jem ich za czesto. lubie serca, zoladki i wlasnie watrobke <3 dla mnie 150g to tez spora porcja