- Dołączył: 2009-11-17
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2224
8 kwietnia 2011, 23:05
Hej kochane,
robię jutro imprezę. Ponieważ tematem przewodnim jest kolor zielony, robię dużo guacamole - i tu pojawia się moje pytanie. Jakie macie pomysły, co do tego przygotować oprócz nachosów i bagietki? Zastanawiam się, czy jakieś surowe warzywa będą pasować do tego smaku? Albo cokolwiek mniej kalorycznego niż chipsy, bo będzie mnóstwo dziewczyn, a niektóre się odchudzają i nie chcę im robić dylematów :)
Z góry dzięki za pomysły :)
8 kwietnia 2011, 23:41
a może chipsy z warzyw? w zeszłym tygodniu był przepis w 'Rewolucja na talerzu', na stronie tvn style są przepisy
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
8 kwietnia 2011, 23:58
jak najbardziej pasują warzywa surowe pocięte w "pałeczki".....seler naciowy, marchewka papryka, ogórek itp
poza tym np. warzywa grillowane: papryka, bakłażan, cukinia...
9 kwietnia 2011, 01:40
spróbuj zrobić 'chipsy' z chudej szynki z kurczaka lub indyka - cienkie plasterki pokrojone w paseczki do piekarnika na 15 minut : )
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
9 kwietnia 2011, 07:45
jako dip polecam też hummus (z ciecierzycy) nadaje się do warzyw jak i na kanapki
- Dołączył: 2009-11-17
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2224
9 kwietnia 2011, 14:51
Dzięki dziewczyny, macie super pomysły, wykorzystam dziś wszystkie :)))
Co do humusu, to po krótkim pobycie w Libanie mam go dosyć chyba na całe życie ;)