- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
9 grudnia 2018, 19:59
Witam, mam pytanko jak w temacie.Czy wie któraś z Was może, gdzie w wiekszych marketach kupię 'makaron' shirataki?Chodzi o produkt wytwarzany z 'warzywa' konjaku (konyaku), jedzony powszechnie w Japonii.Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi:) W sobotę bedę we Wroclawiu wiec tam jest L.leclerc,Kaufland,Tesco, Alma, Piotr i Paweł. Ktos cos?
10 grudnia 2018, 00:17
U mnie przechodzilo tylko ze zrobionym sosem pomidorowym bo jednak jest troche specyficzne ;) zamawialam przez neta
10 grudnia 2018, 05:45
w Carrefourze jest. U mnie w lodówce jeszcze paczka leży bo zamówiłam w necie dwie - niestety na sama myśl o zapachu po otwarciu tego zbiera mi się na wymioty także polecam spróbować ale nie brać wielkich zapasów:)
Edytowany przez sacria 10 grudnia 2018, 05:46
10 grudnia 2018, 08:05
Jasne. Tylko uprzedzam że warto póki co kupić jedno opakowanie na testy. Szkoda kasy bo tanie nie jest a mi na przykład przez gardło nie przeszło
10 grudnia 2018, 08:23
jest w tesco i w carrfourze napewno. Jak będziesz we Wrocławiu to polecam pasaż grunwaldzki. Tam jest taki mały sklepik I love Bio i tam są te makarony w najlepszej cenie.
10 grudnia 2018, 08:55
Jaki ma smak, zapach? Do czego można go porównać? Makaron ryżowy mi smakował, czy ten jest podobny?
10 grudnia 2018, 08:59
Jasne. Tylko uprzedzam że warto póki co kupić jedno opakowanie na testy. Szkoda kasy bo tanie nie jest a mi na przykład przez gardło nie przeszło
a mi to smakuje :)
10 grudnia 2018, 10:07
U nas jest w Auchan, Macro(największy wybór), Tesco -kupowałam kilka rodzajów(w sensie grubości makaronu i kształtu), jest spoko- to tylko kwestia tego co się do niego doda-podobnie jak do ryżowego który jest równie (jak nie bardziej) obrzydliwie ;) bezsmakowy, czy równie bezsmakowej(i dla mnie ohydnej bez solidnego przyprawienia) tapioki..... Konjac jest super bo mnie autentycznie fajnie i długo sycił-wyrazisty fajny sos z warzywkami, najlepiej pikantny i jest całkiem niezłe.Poza tym jego włókno ma właściwości prozdrowotne-jedyny minus dla mnie to jak na razie cena.
hehe, co czlowiek, to gust. Ja juz od 8 lat jem glownie ryzowy :)
10 grudnia 2018, 10:43
Ja w shirataki zaopatruję się w internecie, bo taniej. Smaku nie ma praktycznie żadnego, rybia woń ginie po przelaniu wrzątkiem albo krótkim podgotowaniu. Używam go do spaghetti, ale nie solo, tylko pół na pół ze zwykłym makaronem, dzięki czemu znacznie zmniejsza się kaloryczność całego dania i można bardziej poszaleć z sosem/dodatkami :)
10 grudnia 2018, 11:24
hehe, co czlowiek, to gust. Ja juz od 8 lat jem glownie ryzowy :)U nas jest w Auchan, Macro(największy wybór), Tesco -kupowałam kilka rodzajów(w sensie grubości makaronu i kształtu), jest spoko- to tylko kwestia tego co się do niego doda-podobnie jak do ryżowego który jest równie (jak nie bardziej) obrzydliwie ;) bezsmakowy, czy równie bezsmakowej(i dla mnie ohydnej bez solidnego przyprawienia) tapioki..... Konjac jest super bo mnie autentycznie fajnie i długo sycił-wyrazisty fajny sos z warzywkami, najlepiej pikantny i jest całkiem niezłe.Poza tym jego włókno ma właściwości prozdrowotne-jedyny minus dla mnie to jak na razie cena.
10 grudnia 2018, 11:44
czy ryzowy jest rowniez tak niskokalorycznyhehe, co czlowiek, to gust. Ja juz od 8 lat jem glownie ryzowy :)U nas jest w Auchan, Macro(największy wybór), Tesco -kupowałam kilka rodzajów(w sensie grubości makaronu i kształtu), jest spoko- to tylko kwestia tego co się do niego doda-podobnie jak do ryżowego który jest równie (jak nie bardziej) obrzydliwie ;) bezsmakowy, czy równie bezsmakowej(i dla mnie ohydnej bez solidnego przyprawienia) tapioki..... Konjac jest super bo mnie autentycznie fajnie i długo sycił-wyrazisty fajny sos z warzywkami, najlepiej pikantny i jest całkiem niezłe.Poza tym jego włókno ma właściwości prozdrowotne-jedyny minus dla mnie to jak na razie cena.
Nie, ale ja go latwiej trawie i nie czuje sie taka ociezala po posilku, poza tym gotuje glownie po azjatycku wiec mi bardziej pasuje.