Temat: Dorsz

Macie jakieś fajne pomysły na rybę domową;)
Bez panierki ?  wjakich przyprawach


Jaką surówkę ejszcze polecacie?
wedzony jest pyszny!
Uwielbiam dorsza w porach, gotowanego na parze.
Pasek wagi
Mój sposób: Rybę położyć na folię aluminiową. Położyć na nią plasterki cytryny. Zawinąć ją w folię. Piec w piekarniku 35 min. Polecam

Surówka: 

SAŁATKA GYROS PORCJA 100g ma 59kcal.

- Kapusta pekińska 1000 g - 190 kcal

- Kukurydza konserwowana w puszce (Tesco) 280 g- 322 kcal
- Papryka czerwona surowa 200 g- 56 kcal
- Ogórek konserwowy 300 g - 33 kcal
- Kurczak pierś bez skóry smażona 350 g - 592 kcal
- Ketchup łagodny (PUDLISZKI) 100 g - 115 kcal
- Jogurt naturalny bez cukru (DANONE)150 g - 92 kcal

Pierś pokroić w kostkę, zapanierować w przyprawie Gryoss i usmażyć.
Ogórki, paprykę, kapustę pekińską pokroić dodać do tego mięso i kukurydzę.
Z ketchupu i jogurtu zrobić sos (wymieszać razem). Przyprawić do smaku przyprawami (sól, pieprz itd.)


surówka  z pekinki do obiadu
- pekinka70g 
- marchew 25g 
- cebula 25g 
- jogurt naturalny 1,5 łyżki 
- przyprawy

Suma: ok 50 kcal


Surówki wygrzebałam z jakiegoś forum. Pozdrawiam 

http://vitalia.pl/forum22,87606,0_Dobra-rybka.html 
Pasek wagi
ryba zapiekana w marynacie mleczno-koperkowej, mleczno-ziołowej, czosnkowo jogurtowej, z serkiem wiejskim, w pomidorach.....etc

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.