Temat: kotlet

Jak zrobić dietetycznego kotleta? Ja myślałam żeby go zrobić z indyka i w panierce z otrębów owsianych? Tylko czy będzie dobry? A znacie może jakieś przepisy właśnie na to mięso z indyka bo kupiłam i nie wiem z czym jutro go zjeść ;)

możesz go sobie doprawić i zawinąć w folię i upiec w piekarniku.

 

ja robię w mielonym lnie, nawet mojemu tacie smakuje
zamocz w białku, w zarodkach pszennych i wrzuć na ruszt w piekarniku, po 20 min będzie gotowy (200st)
Jak domownicy jedzą np. kotleta z piersi kurczaka w panierce + ziemniaki czy coś to ja wtedy jem kotleta w przyprawach z ceptera(czyli jest robiony bez tłuszczu i panierki. Smakuje jak z grila) i do tego np. warzywa na patelnie i pół bułki otrębowej. Pycha!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.