- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
31 sierpnia 2018, 09:23
Hej, mam mały problem.
Rano mam godzinę czasu na przygotowanie się do szkoły.
Najlepiej syci mnie śniadanie z dużą ilością białka.
Bardzo lubię tofucznice, ale robię ją pol godziny i w dodatku tofu jest dla mnie za drogie żeby jeść od poniedziałku do piątku ;(
Próbowałam owsiankę z izolatem białka soi i orzechami, ale mi nie smakuje.
Macie pomysłu na szybkie i tanie białkowe śniadania?
31 sierpnia 2018, 09:37
Może naleśniki z mąki z ciecierzycy? Próbowałam zrobić je bez jajek, tylko mąka+woda/mleko roślinne i smażyły się bardzo dobrze. To nie jest może szybkie śniadanie, ale zawsze można zrobić dzień wcześniej, rano tylko dorzucić jakieś słodkie albo wytrawne nadzienie.
31 sierpnia 2018, 21:11
nalesniki (mozna dodac porcje odzywki bialkowej) z maslem orzechowym i twarogiem
omlet bialkowy (z jaj i platkow owsianych, ale mozna sprobowac pominac jajo i dac np. mleko roslinne) z fasola czerwona, kukurydza i innymi dowolnymi i warzywami
placuszki twarogowe z budyniem i malinami (dodatki moga byc dowolne)
owsianka (tu tez pelna dowolnosc - ja lubie z tartym jablkiem, rodzynkami, cynamonem i maslem orzechowym /bananem, wiorkami kokosowymi i kakao)
domowe ciasteczka musli i miodem, z migdalami, zurawina, suszonymi morelami, rodzynkami, kokosem (mozna dac inne skladniki, musza byc platki owsiane, musi byc miod. reszta wedlug uznania i ochoty)
31 sierpnia 2018, 23:02
nalesniki (mozna dodac porcje odzywki bialkowej) z maslem orzechowym i twarogiemomlet bialkowy (z jaj i platkow owsianych, ale mozna sprobowac pominac jajo i dac np. mleko roslinne) z fasola czerwona, kukurydza i innymi dowolnymi i warzywamiplacuszki twarogowe z budyniem i malinami (dodatki moga byc dowolne)owsianka (tu tez pelna dowolnosc - ja lubie z tartym jablkiem, rodzynkami, cynamonem i maslem orzechowym /bananem, wiorkami kokosowymi i kakao)domowe ciasteczka musli i miodem, z migdalami, zurawina, suszonymi morelami, rodzynkami, kokosem (mozna dac inne skladniki, musza byc platki owsiane, musi byc miod. reszta wedlug uznania i ochoty)
Masz może swój ulubiony przepis na takie placuszki twarogowe? Bo mam ochotę na coś w tym rodzaju już od dłuższego czasu, ale zazwyczaj ludzie piszą, że im się rozwalają/nie chcą przewracać itd.
1 września 2018, 07:22
gruby placek z mąki z ciecierzycy. 100 g mąki, pół szklanki wody, pół łyżeczki soli i pół łyżeczki proszku do pieczenia - plus przyprawy (u mnie kurkuma, slodka papryka i czosnek). zmiksowac/zblendowac, dodać pokrojone warzywa w dużej ilości (tak żeby było ich gesto w cieście- papryka, cebula, pomidor, oliwki), wylac masę na patelnię z łyżeczka tłuszczu i smażyć z dwóch stron. można jeść samo ale super smakuje z awokado na zewnątrz, keczupem czy pasta paprykowa:)
jeśli zależy ci na czasie rano to polecam pokroić sobie warzywa wieczorem, "mieszankę " mąki z przyprawami też wieczorem przygotować i rano tylko blendowac i smażyć:)
Edytowany przez sacria 1 września 2018, 07:24
1 września 2018, 07:25
nalesniki (mozna dodac porcje odzywki bialkowej) z maslem orzechowym i twarogiemomlet bialkowy (z jaj i platkow owsianych, ale mozna sprobowac pominac jajo i dac np. mleko roslinne) z fasola czerwona, kukurydza i innymi dowolnymi i warzywamiplacuszki twarogowe z budyniem i malinami (dodatki moga byc dowolne)owsianka (tu tez pelna dowolnosc - ja lubie z tartym jablkiem, rodzynkami, cynamonem i maslem orzechowym /bananem, wiorkami kokosowymi i kakao)domowe ciasteczka musli i miodem, z migdalami, zurawina, suszonymi morelami, rodzynkami, kokosem (mozna dac inne skladniki, musza byc platki owsiane, musi byc miod. reszta wedlug uznania i ochoty)
twaróg nie jest wegański.
1 września 2018, 22:39
gruby placek z mąki z ciecierzycy. 100 g mąki, pół szklanki wody, pół łyżeczki soli i pół łyżeczki proszku do pieczenia - plus przyprawy (u mnie kurkuma, slodka papryka i czosnek). zmiksowac/zblendowac, dodać pokrojone warzywa w dużej ilości (tak żeby było ich gesto w cieście- papryka, cebula, pomidor, oliwki), wylac masę na patelnię z łyżeczka tłuszczu i smażyć z dwóch stron. można jeść samo ale super smakuje z awokado na zewnątrz, keczupem czy pasta paprykowa:)jeśli zależy ci na czasie rano to polecam pokroić sobie warzywa wieczorem, "mieszankę " mąki z przyprawami też wieczorem przygotować i rano tylko blendowac i smażyć:)
Super pomysł, jutro napewno wypróbuję :)