Temat: Jadłospis, co wy na to?

Śniadanie: omlet: 2 jajka, 2 łyżki mąki kukurydzianej, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, gruszka

2 śniadanie: banan, brzoskwinia, figa

Obiad: pieczony filet z indyka, pół woreczka kaszy gryczanej, mix sałat z sosem jogurtowym (jogurt, sok z cytryny, koperek, sól, pieprz), burak pieczony

Podwieczorek: orzech brazylijski, kostka czekolady 90%

Kolacja: serek wiejski z pomidorami, ogórek zielony, rzodkiewka

Śniadanie: 40g płatków owsianych górskich, łyżka otrębów, łyżka siemienia lnianego, taktowane jabłko z cynamonem

2 śniadanie: skyr 150g naturalny, banan, figa

Obiad: dorsz pieczony, pół woreczka kaszy jaglanej, salatka: rukola, pomidorki koktajlowe, pestki słonecznika prażone, cebulka z sosem: musztarda, oliwa, ocet jabłkowy (obiady robię dla 3 osób, więc nie podam dokladnych proporcji, ale warzyw nakładam dużo)

Podwieczorek: to samo

Kolacja: zupa krem z brokuła, 3 wafle ryżowe cienkie (te z Lidla, jeden 19kcal)

Wrzuciłam to wszystko do kalkulatora kcal. Oczywiście te wartości mogą się różnić od faktycznych wartości kcal i makra, bo nie znam dokładnych wag. Warzyw nie wliczałam, bo szczerze mówiąc nie chciało mi się. Te warzywa, które zjadłaś w te 2 dni nie są kaloryczne.  W każdym jadłospisie wyszło poniżej 1000kcal, więc jest to stanowczo za mało i zrobisz sobie krzywde. Proponowałabym obliczyć swoje zapotrzebowanie i zacząć jeść od tzw. 0 kalorycznego. Po 2 tygodniach odjąć 200kcal i serio to liczyć, bo sobie krzywdę zrobisz. Jak bedziesz jadła ponizej 1000kcal to jojo murowane i problemy ze zdrowiem.

Na prawdę wyszło tylko 1000 kcl? Same jajka mają jakieś 100 kcl.
Czy wiesz ile może mieć kalorii taka oto kanapka: bułka grahamka + 4 plasterki (małe) salami + pół łyżeczki sosu duńskiego + liść sałaty ?

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.