- Dołączył: 2012-06-21
- Miasto: Kokoski
- Liczba postów: 6
30 stycznia 2013, 14:13
witajcie .. chcialabym uslyszeć opinie o tej nowej dietce ... wykupiłam Vitalekką ale zaciekawila mnie ta nowość ... Pozdrawiam wszystkich
- Dołączył: 2004-10-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1654
29 kwietnia 2013, 14:07
atraMento napisał(a):
Nie mogę dodać zdjęcia do moich wlasnych potraw/produktów. Klikam na link ale nie ładuje się żaden komponent.
Na który link? Do potraw własnych nie można dodać zdjęć jeszcze (za wyjątkiem potraw, które dodaliśmy w dziale "przepisy").
- Dołączył: 2004-10-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1654
29 kwietnia 2013, 14:10
atraMento napisał(a):
Ach i jeszcze jedno - kiedy wprowadziłam sobie produkt - konkretnie chleb razowy nowakowski - wyliczyło za 80g 3 pkt VP zielone i tak też figuruje u mnie na liście. jeśli natomiast umieszczę chleb w jadłospisie i kliknę zapisz jadłospis chleb już ma 3 pkt ale pomarańczowe. Dlaczego?
To błąd, który IT ma poprawić w tym sprincie (jeszcze przed lub tuż po weekendzie majowym). Proszę przyjąć jako kolor ten wyświetlający się przed umieszczeniem produktu własnego w jadłospisie.
- Dołączył: 2013-03-21
- Miasto: Bydgoszcz
- Liczba postów: 452
29 kwietnia 2013, 16:27
dominik napisał(a):
atraMento napisał(a):
Nie mogę dodać zdjęcia do moich wlasnych potraw/produktów. Klikam na link ale nie ładuje się żaden komponent.
Na który link? Do potraw własnych nie można dodać zdjęć jeszcze (za wyjątkiem potraw, które dodaliśmy w dziale "przepisy").
Kiedy kliknę na dodany produkt u mnie w jadłospisie otwiera się standardowe okno z informacjami o produkcie i tam w miejscu zdjęcia widnieje napis: "Bądź pierwszy!
Dodaj zdjęcie potrawy
Otrzymasz 9 punktów Vitaaktywności"
:)
- Dołączył: 2004-10-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1654
30 kwietnia 2013, 09:48
atraMento napisał(a):
"Bądź pierwszy! Dodaj zdjęcie potrawy Otrzymasz 9 punktów Vitaaktywności":)
Zapisałem na liście błędów...
- Dołączył: 2010-09-14
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 211
1 maja 2013, 11:19
Ja mam pytanie o ulubione, jak moge cos usunac z listy ulubionych? I nie chodzi o to zeby dodac do listy nielubianych?
- Dołączył: 2004-10-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1654
7 maja 2013, 11:12
wtecza napisał(a):
Ja mam pytanie o ulubione, jak moge cos usunac z listy ulubionych? I nie chodzi o to zeby dodac do listy nielubianych?
Dodałem na listę ulepszeń
- Dołączył: 2004-10-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1654
8 maja 2013, 13:02
wtecza napisał(a):
Ja mam pytanie o ulubione, jak moge cos usunac z listy ulubionych? I nie chodzi o to zeby dodac do listy nielubianych?
Dodaliśmy na liście ulubionych (teraz są w ustawieniach diety) link "Usuń". Czy spełnia oczekiwania?
- Dołączył: 2012-01-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 258
8 maja 2013, 13:17
Tak sobie pomyślałam, że byłoby dobrze gdyby w ramach potrawy można było zmieniać ilości składników, no bo jak jest składnikiem potrawy średnia pomarańcza 250 g, a ja mam taką 292 g, to mam odkroić część? Pytanie czy to waga ze skórką? Jaką część stanowi skórka i czy proporcjonalnie odkrawać. Wiem, że może to się wydawać przesadzony problem, ale jako perfekcjonistka chciałabym uczciwie zapisywać dokładnie to co zjadłam.
- Dołączył: 2012-11-01
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 32
8 maja 2013, 20:40
silva27 napisał(a):
Pytanie czy to waga ze skórką? Jaką część stanowi skórka i czy proporcjonalnie odkrawać. Wiem, że może to się wydawać przesadzony problem, ale jako perfekcjonistka chciałabym uczciwie zapisywać dokładnie to co zjadłam.
Pytanie to chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu i nie wydaje mi się, żeby jeszcze było z grupy tych klinicznie przesadzonych.;) Ale jest ono raczej do Państwa dietetyków, którzy być może znają zwyczaje i procedury określania kaloryczności. Bo rzeczywiście nie wiadomo, czy ważyć całą pomarańczę, czy tylko to, co powędruje do buzi. Sprawa jest o tyle istotna, że w przypadku niektórych owoców lub warzyw odrzuca się prawie połowę masy wyjściowej.
A nawet jeśli obierki nie są ciężkie, to - tak jak w przypadku banana - uwzględnianie nie największej nawet masy skórki skutkuje znaczną różnicą w kaloryczności, w stosunku do pomiarów bez skórki.
Przykłady można mnożyć. Na obecną chwilę wyszedłem z założenia, że ważna jest konsekwencja i zdrowy rozsądek. Większość owoców ważę całych. Warzywa raczej też.
Ale oczywiście wskazówki mile widziane.