- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
17 kwietnia 2020, 19:51
Chude mięso mielone to jakie ? i napiszczcie proszę czy np. fasolke szparagową ważę gdy jest zamrożona czy gdy się rozmrozi?
17 kwietnia 2020, 20:33
Ja to bym obstawiała,żeby kupić kawałek mięsa chudego i poprosić o zmielenie, takie gotowe mogą zawierać sporo tłuszczu, zresztą na opakowaniu powinno pisać zawartość tłuszczu.
17 kwietnia 2020, 22:05
Fasolki się nie odmraża tylko wrzuca do wrzątku bez rozmrażania.
17 kwietnia 2020, 22:45
Ale inna wagę ma fasolka zamrożona a inna świeża fasolka
Ale fasolka sama w sobie ma tak niską kaloryczność, że ta niewielka różnica w wadze nie ma żadnego znaczenia, nawet jeśli się odchudzasz i liczysz kalorie. Ile jesz tej fasoli na raz? Pół kilograma? Nawet jeśli, to nadal nie ma sensu się tym przejmować. Zamrożona jest ciut cięższa. Ale naprawdę ciut.
Edytowany przez 17 kwietnia 2020, 22:45
17 kwietnia 2020, 23:24
Możesz kupić pierś z indyka/kurczaka i zmielić (w sklepach raczej nie mielą drobiu).
W lidlu jest też mielony filet z indyka fit, ma chyba 3% tłuszczu, bardzo dobry.
18 kwietnia 2020, 09:04
chude mieso mielone to mieso z indyka, a fasolke jak masz mrozona to waż przed rozmrozeniem