Temat: mięso mielone w diecie

Chude mięso mielone to jakie ? i napiszczcie proszę czy np. fasolke szparagową ważę gdy jest zamrożona czy gdy się rozmrozi?

Prawo "mówi', że chude mięso mielone ma max 7% tłuszczu. 

Ja to bym obstawiała,żeby kupić kawałek mięsa chudego i poprosić o zmielenie, takie gotowe mogą zawierać sporo tłuszczu, zresztą na opakowaniu powinno pisać zawartość tłuszczu.

Fasolki się nie odmraża tylko wrzuca do wrzątku bez rozmrażania.

Ale inna wagę ma fasolka zamrożona a inna świeża fasolka

Donciaaaa napisał(a):

Ale inna wagę ma fasolka zamrożona a inna świeża fasolka

Taką samą ma

Donciaaaa napisał(a):

Ale inna wagę ma fasolka zamrożona a inna świeża fasolka

Ale fasolka sama w sobie ma tak niską kaloryczność, że ta niewielka różnica w wadze nie ma żadnego znaczenia, nawet jeśli się odchudzasz i liczysz kalorie. Ile jesz tej fasoli na raz? Pół kilograma? Nawet jeśli, to nadal nie ma sensu się tym przejmować. Zamrożona jest ciut cięższa. Ale naprawdę ciut.

Możesz kupić pierś z indyka/kurczaka i zmielić (w sklepach raczej nie mielą drobiu). 

W lidlu jest też mielony filet z indyka fit, ma chyba 3% tłuszczu, bardzo dobry. 

chude mieso mielone to mieso z indyka, a fasolke jak masz mrozona to waż przed rozmrozeniem

bardzo dziękuję

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.