Temat: zmiana produktow

Mam takie pytanie:
Czy zdaza Wam sie zmieniac nieco produkty wchodzace w sklad posilkow. Czyli np musli z soja jesc tylko musli tropiklane. Albo zamiast dorsza (tanszy) mintaj?
Czy ma to jakis wplyw na skutecznosc diety?
Ja nie mam okreslonych przepisów na jakies dania, mieszam to co chce i za każdym razem moge cos odjąć, dodać. Dla mnie to nie ma znaczenia i nie zauwazyłam "obniżonej skuteczności".
Pasek wagi
Ja dziś zamiast wspomnianego muesli z soją zjadłam mleko z płatkami ryżowo -pszennymi z owocmi do tego łyżka platków owsianych. Jak to się ma do całości diety chyba spytam dietetyka bo zdarza mi się zamieniać produkty. Staram się żeby były z podobnych grup. Pewnie ważna jest ogólna wartość kaloryczna zmienionego produktu(i tego się trzymajmy :)), dorsz np. należy do najchudszych ryb, jest też bardzo zdrowy.
Ja non-stop zmieniam, w zależności od tego, co akurat mam w domu :-) Rybę zwykle jem dorsza tak, czy siak, obojętnie co mam w planie diety. Musli zawsze jem to samo, bo akurat takie kupiłam. Pieczywo jem takie, jakie akurat mam w domu. Itp, itd. :-)
A jak to wyglada, jesli chodzi o zmiane kolejnosci, albo liczby posilow. Bo np na I sniadanie nie dam rady zjesc 2 jabvlek, wiec biore je sobie do pracy i jem w miedzyczasie, przed II sniadaniem. Ma to jakies znaczenie? Czy liczy sie tylko ilosc zjedzonych kalorii?

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.