- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
3 lipca 2017, 20:12
Słuchajcie mam pytanie odnośnie mąki lnianej. Znalazłam takową na półce w sklepie i skład mnie zaskoczył.
W 100 g:
253 kcal
Tłuszcz 9 g (tutaj jest więcej niż w Maizenie)
Węglowodany 3g (w tym cukry 1g)
Błonnik 36 g
Białko 40 g
Zatem ma w większości dużo lepszy skład pod kątem diety niż wspominana w książce Maizena.
Czy ktoś stosował tę mąkę jako dodatek do chlebów, naleśników, sosów? Jestem ciekawa waszych opinii.
3 lipca 2017, 20:53
Mi z wodą robi strasznego gluta. Można dodawać ale w niewielkiej ilości do wypieków.
4 lipca 2017, 15:59
Ja dodaje do omleta. 3 jajka, łyżeczka maizeny, łyżeczka maki lnianej i łyżeczka ksylitolu - Z serkiem homo przepis petarda !!! Tylko ciągle zastanawiam się czy mogę korzystać z tej maki. Teraz jest dużo więcej produktów, które można kupić w sklepach a dukan o nich nie wspaminał.
13 stycznia 2018, 13:38
Co to jest maka lniana ? To jest zmielone siemie lniane?