- Dołączył: 2009-05-21
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 121
26 stycznia 2011, 09:47
Cześć Chciałam się dowiedzieć czy w pierwszej fazie można używać mąki kukurydzianej i jeśli tak to ile?? Zwazywszy że może i tłuszczu to w niej nie ma ale węglowodany są i to sporo :/
26 stycznia 2011, 09:56
mąki nie. można używać skrobii kukurydzianej. a ile to jest napisane w książce, nie pamiętam tteraz.
skrobia na allegro za 4,90 0,5 kg lub w większych opak. ja kupiłam 2kg za 13zł
26 stycznia 2011, 10:20
wczoraj uzywalam maki a jestem w pierwszej fazie. W KSIĄŻCE jest napisane że można użyć jednej łyżki stołowej bo mimo duzej zawartości weglowodanów jedna lyzka nie zaszkodzi. ja robilam sos beszamelowy. książka jest dostępna w pdf-ach-czytanie nie boli, zwłaszcza jak się jest na tak "precyzyjnej" diecie ;) poza tym mozna z niej odgapic wiele pomysłów
- Dołączył: 2009-11-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 4223
26 stycznia 2011, 11:09
w przepisie na naleśniki dukana jest podane, że z 250g mąki wychodzi 10 naleśników, a można tylko 2 dziennie. Oznacza to że można 50g mąki dziennie (chociaż faktycznie lepiej skrobi). Ale wtedy nie można już jeść otrębów.