Temat: Jaki słodzik do pieczenia?

Zastanawiam sią jaki słodzik jest najlepszy wśród tych wszystkich sztucznych trucizn??

Większość słodzików ma w składzie cyklaminian sodu, sacharynian sodu i
aspartam; podobno najgorszy jest aspartam i ten sacharynian...
Na rynku jest mnóstwo słodzików, ale nie wiadomo, który jest najlepszy do pieczenia. Czy macie jakieś informacje na ten temat?

Moze wklejmy zdjecia słodzików wraz ze składem i orientacyjną ceną?

Sussina gold 200g, cena 8-11

skład: Maltodekstryna, sacharynian sodu E-954, cyklaminian sodu E-952


ja używam stewii - jest naturalna i bardzo słodka
no ale stewia do pieczenia chyba nie bardzo? ja dzisiaj zrobiłam z nią sernik i do wyrzucenia, bo zupełnie gorzki.

ja uzywalam takiego, ale nie pamiętam składu

Pasek wagi
ja do pieczenia używam fruktozy :)
ja tez tego sussina gold- ma konsystencje jak cukier puder i ciasta wychodza ;)
stewia jest ok- do herbaty, twarogu, ale do deserów niestety przeszkadza ten ziołowy posmak... a szkoda bo najzdrowsza ;]
Madzioreczek, na Dukanie używasz fruktozę?? Chyba nie wolno?
Wroobela, znalazlam info składzie "Sweetie gold" w internecie : cyklaminian i sacharynian sodu.

bo ze stewią tzreba uważać, żeby jej nie dać za dużo

a może ja się juz do jej smaku przyzwyczaiłam?

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.