- Dołączył: 2010-08-24
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 143
10 stycznia 2011, 07:20
WITAM WSZYSTKICH, KTÓRZY TUTAJ ZAGLĄDNĄ...
WŁAŚNIE ROZPOCZĘŁAM DIETĘ DR PERRA DUKANA I JESTEM NA FAZIE PROTAL- 1 OD WCZORAJ ...
ZAPRASZAM WSZYSTKICH TYCH , KTÓRZY CHCĄ SIĘ PODZIELIĆ SWOIMI SPOSTRZEŻENIAMI W TYM TEMACIE
12 stycznia 2011, 12:25
kurcze a ja sie dzisiaj czuje jakas taka napompowana, waga ok ale mam wrazenie ze mam wielki balon zamiast brzucha. wkurzaja mnie takie dni na maxa. najchetniej bym nic nie jadla bo to tez jakis sposób tylko ze pozniej sie najem i szlag trafi starania wiec bez sensu. obawiam sie jednak ze dzisiejsze menu zatrzyma sie na jogurcie i wodzie bo zwyczajnie nie chce mi sie isc do sklepu ;/ ogarnela mnie fala beznadziejnego zastoju w ziwązku z piątkiem który idzie idzie i dojsc nie moze... tak wiem- to juz pojutrze ale mam wrazenie jakby czas stal w miejscu. moze od poniedzialku bedzie weselej jak zaczne drugą faze;p trzymajcie kciuki bo ja mam strasznie beznadziejną silną wole:P
- Dołączył: 2011-01-04
- Miasto: Bielsko-Biała
- Liczba postów: 8
12 stycznia 2011, 13:39
Abii84 mogę prosić o książkę może się skuszę na tą diete, widzę prawie same pozytywy :) essenis0@gmail.com
- Dołączył: 2007-09-27
- Miasto:
- Liczba postów: 363
12 stycznia 2011, 14:10
Hej.Ja zaczelam wczoraj z waga poczatkowa 68kg a dzis rano szok 66,6;wiem .ze to woda ale sam fakt,ze jest mniej mnie tak mobilizuje,ze napeno wytrwam.trzymam za was kciuki:)
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
12 stycznia 2011, 15:31
> któraś z Was pisała w pamiętniku o
> dukanowskim makaronie - bardzo proszę o przepis!
makaron pojawił się u mnie - odgapiłam go od WkrótcePiękna i innych blogów z dukanym jedzeniem
jedno jajko, łyżka skrobi kukurydzianej, odrobina mleka - wymieszać i usmażyć na teflonie naleśnik, po czym pokroić go w paski na niby makaron - bardzo smaczne do sosów mięsnych, rosołu dukanowskiego, pomidorowej dukana...
12 stycznia 2011, 16:50
książka poszła, właśnie piekę udka w rękawie więc bez tłuszczu. najbardziej boli mnie to ze drób trzeba jesc bez skóry a przeciez taka przypieczona skórka na udkach jest najpyszniejsza:P ale co tam, grunt że cos na cieplo :) najgorzej że przez pt, sb i nd nie bede miala wagi;/ przyzwyczailam sie do codziennego ważenia:P
- Dołączył: 2006-04-26
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 89
12 stycznia 2011, 18:20
dzięki sayonara!
w sobotę na pewno wypróbuję.
moje bułki też odgapione, naturalnie. sama bym takich rzeczy nie wymyśliła.
ja jestem maksymalnie opchana dzisiaj. gdyby nie to, że dukan zaleca, żeby jeść, to bym już na dzisiaj poprzestała, a tak jeszcze kolacja mnie czeka. no,ale skoro waga leci w dół... centymetrem na razie się nie mierzę - zrobię to na koniec I fazy.
Pixi - wystarczy,że zmierzyłaś się ciut wyżej niż ostatnio i stąd ta różnica pomiarów. ja tak naprawdę cieszę się ze zgubionych centymetrów dopiero jak ubrania robią się luźniejsze, bo - powiedzmy sobie szczerze - 0,5 cm w talii może zależeć nawet od tego, czy akurat teraz stoimy bardziej prosto, niż przy ostatnim pomiarze
12 stycznia 2011, 18:31
a ja sie w ogóle nie mierze bo nie posiadam takiego wynalazku jak metr:P wystarczy mi ze ciuchy robią się luźne lub że wchodze w te w które nie wchodziłam. poza tym jak waga dobrze spadnie to roznice widac golym okiem. za chwile kurczak bo R z pracy wraca, ja niestety sam a chłopaki z frytkami i sałatką;p tacy to pożyją... :)
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
12 stycznia 2011, 19:03
> najbardziej boli mnie to ze drób
> trzeba jesc bez skóry a przeciez taka przypieczona
> skórka na udkach jest najpyszniejsza
ja piekę zawsze razem dwie porcje dla męża se skórką i dwie dla siebie bez skórki - kurczak nie jest wtedy taki wiórowaty