19 lutego 2013, 16:16
laseczki, mam pytanie... czy jecie chudą wołowine na dukanie? Lubię baaardzo niewiele mięs i tak kombinuje żeby na samym smazonym kurczaku nie leciec pare miesięcy...
- Dołączył: 2006-04-29
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 6510
19 lutego 2013, 16:33
Na kurczaka jest milon sposobow
![]()
a tak powaznie to dawno wolowiny nie jadlam bo najnormalniej w swiecie nie mam gdzie kupic (rzadko odwiedzam masarnie, a jak juz jestem to jakos wyglad tego miesa do mnie nie przemawia, nie wiem czy stare probuja sprzedac czy tez ja sie nie znam) no i trzeba umiec ja robic co dla mnie takiej sobie kucharki nie jest rzecza prosta
![]()
Ostatnio jadlam jako tatara. ale to mozna tylko w sprawdzonych miejscach
![]()
Ryby troche po macoszemu traktuje i to trzeba u mnie zmienic
![]()
jesli lubisz tunczyka z wody, makrele wedzona to tez je jedz
![]()
Ja niestety tunczyka ledwo przelkne.
19 lutego 2013, 16:51
oo dziękuje :) Właśnie jakoś brakuje mi pomysłów na kurczaka... jakiś twórczy zastój :P Poza zwyłym w przyprawie gyros i ewentualnie w curry juz mi niewiele przychodzi do głowy... ale poszukam i kurczaka ;)
Dobrze mieć mozliwość wymienienia go na wołowine, czy choćby tuńczyka faktycznie :)
- Dołączył: 2006-04-29
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 6510
19 lutego 2013, 17:38
Ja np udka z kurczaka gotowane obieram ze skory, mocno drobie i smaze na suchej patelni z przyprawa do kurczaka i wychodza takie fajne suche prawie jak chipsy a moze nawet i lepsze (napewno lepsze niz chipsy z szynki). Ostatnio mam faze na szaszlyki z piersi (przyprawa do grilla, sol, papryka ostra), na 220 stopni do piekarnika, termoobieg takie 40-50 minut. Przekladam je pokrojona w plasterki 1 parowka z szynki i w efekcie w smaku wychodzi prawie jak kielbasa z grilla
![]()
Do tego jakis sos albo warzywa jesli PW albo feta light (ostatnio taka wersja mi najbardziej smakuje).
19 lutego 2013, 18:39
jeej :D Dzięki, brzmi to przepysznie :D Nie mogę się jutra doczekać aż wypróbuje ^^