- Dołączył: 2008-05-20
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 110
28 maja 2010, 10:02
W której fazie dukana można np. piec chlebek na bazie mąki kukurydzianej? Czy ta mąka jest dozwolona np. w fazie uderzeniowej? Albo może w II fazie?
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
28 maja 2010, 10:09
Mąka raczej nie.Skrobia,ale tylko 1 łyżka dziennie,także jak sobie zrobisz chlebek z większej ilości,musisz podzielić sobie na kilka dni!
Pierwsza faza raczej bez produktów tolerowanych,czyli im bardziej czyste białko,tym lepiej.Te kilka dni wytrzymasz.Daje rezultaty(ja w 7 dni na I fazie--4 kg).Na II już możesz włączyć skrobię,jak nie dostaniesz to można zastąpić mąką,ale nie za często.
- Dołączył: 2009-04-02
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 540
28 maja 2010, 10:12
Ja jestem na dukanie i z tego co ja wiem to można od II fazy
8 sierpnia 2010, 00:11
Tak czytam sobie Dukana i pisze, że w 1 fazie mąka kukurydziana jest dozwolona (rozdział: Przepisy na okres diety uderzeniowej. Sosy).
Jestem w 1 fazie i na obiad zrobiłam dziś pulpety w sosie koperkowym. Ponieważ nie dostałam w sklepie otrębów owsianych mięso zarobiłam z jajkiem i mąką kukurydzianą. Wiem, że było jej więcej niż pozwala Dukan ale co miałam zrobić? Co użyć w zamian skoro nic innego nie mogę? To chyba mąka kukurydziana lepsza niż coś z listy produktów niedozwolonych, czyż nie?
- Dołączył: 2009-11-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 4223
9 sierpnia 2010, 09:55
a czy Dukan gdzieś w swojej książce pisze ile można mąki / skrobi dziennie?