Temat: Dieta Dukana i nerki

witam.
mam kamien w nerce(czy na nerce?)
no,ale jak myslicie,moge stosowac diete Dukana,czy raczej nie,
Dukan pisze w ksiazce,ze jak sie duzo pije,to nie powinno zaszkodzic,
ale czy mozna zakwaszac w takim przypadku organizm?
dodam ze pije ok.3 litrow dziennie plynow,
a i tak sie trochy obawiam.....
Pasek wagi
hmm... diata dukana może zaszkodzić zdrowemu organizmowi a Ty już masz problemy... nie wiem czy stosowanie tej diety byłoby rozsądne..... najlepiej zapytaj się o to swojego lekarza.... ale ja czarno to widzę....
stosuję dukana, jest ok ale pierwsze dwa trzy dni troszkę czułam tej nerki, a piłam chyba najwięcej w swoim życiu;)
Takie rzeczy rzeczywiście lepiej skonsultowac z lekarzem. A dieta dukana to przecież nie jedyny sposób utraty zbędnych kilogramów, więc może jesli lekarz zadecyduje "na nie" to po prostu wybrac się do dietetyczki?
Ja sama jestem na dukanie, ale zaczynam mieć wątpliwości, bo jak mam mieć np 1 miesiąc zastoju na wadze to w tym czasie mogłabym schudnąć na "normalnej" diecie 4 kg...Ale jestem jeszcze niedokształcona jesli o dukana chodzi.
Idź do Twojego lekarza, nie sluchaj się forumowiczek, które mają takie samo pojęcie o Twoim zdrowiu jak każdy inny człowiek(czyli żadne)
Pozdrawiam!
Nie, Dukan raczej nie jest odpowiednią dietą dla osób z takimi problemami. Moaj mam miała kiedyś kamyczki... i teraz po latach po 3,4 miesiącach na Dukanie nerki się odezwały...
Tak :))
Zdecydowanie nie! Nadmierne spożywanie białek szkodzi wątrobie i nerką.
Moim zdaniem jeżeli nie masz straszych kurczów ani niczego w tym stylu, to możesz spróbować dzień czy dwa na proteinach, pijąc dużo wody. Krzywdy sobie takim krótkim epizodem nie zrobisz, a sama sobie odpowiesz na pytanie. Ja niby nie powinnam stosować bo mam problemy z wątrobą, a sporo schudłam ;)
Moim zdaniem to NIE jest dieta dla Ciebie.
Jeśli masz jakieś wątpliwości - zapytaj lekarza.
a wiec posluchalam wiekszosci,i pozegnalam sie z Panem Dukanem
Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.