- Dołączył: 2010-01-07
- Miasto: Chatka Puchatka
- Liczba postów: 714
13 stycznia 2010, 11:56
Cześć,
Mam pytanie do stosujących protal, czyli sławną dietę proteinową Pierra Dukana:)
Powiedziane jest, że 1 faza musi trwać max. 10 dni. Czy ktoś z Was nie orientuje się przypadkiem, a może ktoś testował, co stanie się jeżeli pozostanę w 1 fazie np. 20 dni albo nawet cały miesiąc.
Podoba mi się ta 1 faza, bo jest wygodna i nie muszę się zbyt długo zastanawiać w markecie, co kupić do jedzenia;)
Z góry dziękuję za pomoc.
- Dołączył: 2010-01-07
- Miasto: Chatka Puchatka
- Liczba postów: 714
16 czerwca 2010, 17:39
Impression, ja też z płatków, otręby jednak robią różnicę, bo te też próbowałam.
Kawoszka, fajno, brak reakcji doprowadza do frustracji
- Dołączył: 2010-05-18
- Miasto: Las Palmas
- Liczba postów: 1336
16 czerwca 2010, 19:26
owsianka z otrebow jest inna, ale ja i tak zjadam z przyjemnoscia
- Dołączył: 2010-06-08
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 180
16 czerwca 2010, 21:21
Jeszcze nie jadlam. W tym moim kurde miescie nie moge tych nieszczesnych otrab kupic. I Skrobi kukurydzianej. No kosmos jakis!
- Dołączył: 2010-05-18
- Miasto: Las Palmas
- Liczba postów: 1336
16 czerwca 2010, 21:36
no ze skrobia ciezko jest, ale idz do sklepu ze zdrowa zywnoscia, tam dostaniesz na pewno, ja od razu 2 kg kupilam
- Dołączył: 2010-01-07
- Miasto: Chatka Puchatka
- Liczba postów: 714
16 czerwca 2010, 22:01
Impression, a może po prostu mąkę kukurydzianą?
- Dołączył: 2010-05-18
- Miasto: Las Palmas
- Liczba postów: 1336
16 czerwca 2010, 22:12
no lepiej skrobie, ale ja na poczatku tez uzywalam maki dopoki skrobii nie kupilam
- Dołączył: 2010-01-02
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 839
17 czerwca 2010, 07:45
Impression Ja mam skrobię z netu
http://bomar.istore.pl/pl,product,1326960,skrobia,kukurydziana,500,g.html
ale kosztowała mnie 11 zł z przesyłką. Po ile u was jest?
Zużyłam dopiero 1/3 , bo dużo nie trzeba mi.
Otręby są u mnie w prawie każdym sklepie. 
- Dołączył: 2010-01-07
- Miasto: Chatka Puchatka
- Liczba postów: 714
17 czerwca 2010, 09:23
a propos mąki i skrobii, mówicie, że skrobia lepsza, mając na myśli kaloryczność?
![]()
Ja mąki bardzo rzadko używam, stoi u mnie na półce jakaś. Jak skończę tą, to kupię skrobię.
Ziemniaczaną czy kukurydzianą?
Edytowany przez hotarutomoe 17 czerwca 2010, 09:24
- Dołączył: 2010-05-11
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 205
17 czerwca 2010, 10:26
Hotarutomoe, z tego co się orientujuję, to Dukan w swojej książce pisze tylko o kukurydzianej skrobii. Ja mam mąkę kukurydziana, ale rzadko używam, najwięcej to u mnie idą otręby. A Wy używacie jakich otrąb, pszennych, owsianych...itp? Bo ja najwięcej stosuję pszenne i nie wiem, czy to dobrze, że ich nie mieszam
- Dołączył: 2010-05-18
- Miasto: Las Palmas
- Liczba postów: 1336
17 czerwca 2010, 10:33
Ja skrobie za 9zl kupowalam, 1 kg