Temat: makaron bezglutenowy - jecie ?

to maka kukurydziana i woda.. wielu z Was pewnie i tak stosuje make kuku, zamiast skrobii z racji tego, ze jest latwiej dostepna i z bledow w tlumaczeniu ksiazek Dukana.
ale do rzeczy

stosujecie ? wiadomo, ze makarony czy kasza jaglana wiele by ulatwila - nie trzeba wtedy budowac posilkow z samego miesa (co niestety drogo wychodzi) bo do mieska mozna dodac wtedy cos takiego - i rowniez byc sytym.

co myslicie ?
ja używam tylko makaron ciemny.. najczęściej świderki z biedronki :)
na dukanie ? a co w nim jest ?

Malaga1990 napisał(a):

ja używam tylko makaron ciemny.. najczęściej świderki z biedronki :)

, ja dokładnie tak jak Ty. Ciemne świderki z Biedrony rządzą  ;].
Nie masz  skrobi qq jaki problem jeść naszą ziemniaczaną? On taką poleca...bo taką zna...a  jeśli dobrze pamiętam nasza...ma mniej węgli...a o to w tej diecie chodzi...

Co się zaś tyczy makaronu...nie jem...to masa węglwodanów...wolę sobie zrobić z mąki otrębowej..
mam skrobie kukurydziana :) zyjemy w dobie internetu - nie problem ja kupic. 
pytalam co jest w tym brazowym makaronie z biedronki i z czego jest, ze kolejna osoba go je :P ?

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.