- Dołączył: 2012-02-24
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 156
3 kwietnia 2012, 11:19
to maka kukurydziana i woda.. wielu z Was pewnie i tak stosuje make kuku, zamiast skrobii z racji tego, ze jest latwiej dostepna i z bledow w tlumaczeniu ksiazek Dukana.
ale do rzeczy
stosujecie ? wiadomo, ze makarony czy kasza jaglana wiele by ulatwila - nie trzeba wtedy budowac posilkow z samego miesa (co niestety drogo wychodzi) bo do mieska mozna dodac wtedy cos takiego - i rowniez byc sytym.
co myslicie ?
- Dołączył: 2012-03-07
- Miasto: Starogard Gdański
- Liczba postów: 4779
3 kwietnia 2012, 11:24
ja używam tylko makaron ciemny.. najczęściej świderki z biedronki :)
- Dołączył: 2012-02-24
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 156
3 kwietnia 2012, 11:29
na dukanie ? a co w nim jest ?
- Dołączył: 2011-07-04
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 480
3 kwietnia 2012, 11:59
Malaga1990 napisał(a):
ja używam tylko makaron ciemny.. najczęściej świderki z biedronki :)
![]()
, ja dokładnie tak jak Ty. Ciemne świderki z Biedrony rządzą ;].
3 kwietnia 2012, 12:04
Nie masz skrobi qq jaki problem jeść naszą ziemniaczaną? On taką poleca...bo taką zna...a jeśli dobrze pamiętam nasza...ma mniej węgli...a o to w tej diecie chodzi...
Co się zaś tyczy makaronu...nie jem...to masa węglwodanów...wolę sobie zrobić z mąki otrębowej..
- Dołączył: 2012-02-24
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 156
3 kwietnia 2012, 12:33
mam skrobie kukurydziana :) zyjemy w dobie internetu - nie problem ja kupic.
pytalam co jest w tym brazowym makaronie z biedronki i z czego jest, ze kolejna osoba go je :P ?