- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
29 marca 2012, 17:14
29 marca 2012, 17:15
29 marca 2012, 17:16
29 marca 2012, 17:31
29 marca 2012, 17:33
SERNIK
Spód:
1 i 3/4 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 czubata łyżka smalcu
1/2 szklanki cukru
10 dkg margaryny palmy
1 całe jako
2 żółtka
Wszystko razem zagnieść i dobrze wyrobić (dodać mąki jeśli ciasto się klei), wysmarować blachę, dobrze wyłożyć wyrobionym ciastem do samych brzegów blachy.
Masa serowa:
1kg sera
2 kubki kremówki po 200 ml
8 jajek
1,5 szkl cukru
2 budynie śmietankowe
Utrzeć ser. Dodać żółtka i budyń. Białka ubić z 3/4 szkl cukru. Kremówkę ubić z 3/4 szkl cukru. Do masy serowej dodajemy ubitą śmietanę a następnie białka. Wszystko delikatnie wymieszać. Piec ok. 1 godz (180 stopni)
29 marca 2012, 17:43
29 marca 2012, 22:59
30 marca 2012, 08:57
2 kwietnia 2012, 08:21
Przepis na sernik według dukana1kg-1,2kg twarogu2 jajka5 białek2 łyżki skrobi lub budyń bez cukru3/4 szklanki mlekasłodzikzapachWszystko do miski....i miksujemy aż się połączy wystarczy 5 min....na tortownicę lub blaszkę wyłożoną papierem i do piekarnika na godzinę w tem....150 stopni. Po godzinie wyłączyć i zostawić jeszcze na 30 min...potem uchylić i poczekać niech lepiej ostygnie.