Temat: czy za duzo jem?

Czy rzeczywiscie na dukanie nie ma ograniczenia pod wzgledem ilosci spozywania dozwolonych produktow?
Rok temu chudlam na dukanie mimo ze duzo jadlam jednak wolno, ok 1kg na 8-10dni.
Jestem pod wrazeniem ze wiele osob tu piszacych swoje dzienne menu ma ilosci przy ktorych ja bylabym glodna i rozdrazniona.
np.dzis zjadlam: 1.kotlety jajeczno-rybne (2 na sniadanie)
2.znow kotlety (2) ;D (zrobilam ich duzo) polane paroma lyzkami joguru  przyprawami i jajko sadzone
3.jogurt z 4 ciasteczkami owsianymi (wg przepisu dukana)
i czuje ze cos jeszcze bede musiala zjesc (chodze spac ostatnio po 2:00) np.jogurt

natomiast czesto mam tak ze potrafie zjesc 4jogurty (zawsze mam takie 400g, wiec sa wielkie!)
czy mimo to bede zbijac wage na dukanie?
Ale Ty jesz prawie...same jajka...a gdzie mięso? Od niego się najlepiej chudnie i ono naprawdę syci.
hm...trafna uwaga. masz racje.
??? to ma być dużo? Ja tu widze śniadanie i 3 przkąski przedobiadowe.  A obiad, kolacja? Ile tu jest 600, 700 kcal? głodówka
dużo to moze być dla pięciolatka:/
nie nie, ja licze kcal to ich tu duzo!
kotlety rybno-jajeczne (z 3ch jajek 270kcal, otreby ok.80kcal, tilapia 180kcal) -zjadlam wiecej jak polowe czyli ok.350kcal
jajko sadzone 90
ciasteczka owsiane to okolo 250kcal i jogurt 500g naturalny to ok.400kcal
teraz jem piers z kurczaka (ide spac za min 4h) z sosem jogurtowo czosnkowym ktory mi zostal z obiadu to ok.300kcal
przeciez tu jest prawie 1400kcal! 
schudne mimo to ze tyle jem?
no ok w sumie nie podawałas wielkości porcji, 1200-1400 to takie minimum moim zdaniem, nie należy jeść mniej niż 1200 moim zdaniem bez obaw, ale ja bym się bała obcinać tłuszcze i węglowodany, to po prostu   m u s i  być szkodliwe dla organizmu
ja potrafie zjeść całego kurczaka ...  jak jestem na tej diecie to spokojnie na obiad pół kilo mięsa wciągne... wiem, że to dużo i przeraża ale podstwą są węglowodany i na tym radze sie skupić...by było ich jak najmniej wiec nie wolono przesadzać z nabiałem

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.