- Dołączył: 2011-08-23
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 70
22 grudnia 2011, 12:55
Niestety nie mogę sie ogarnąć i zacząc dietę, liczę na magiczną datę 02.01.12. Zapraszam do zapisywania się i wspierania siebie i innych. Moim motywatorem największym jest 1. komunia w maju mojego brzdąca i 2. wakacje ze znajomymi, którzy nie widzeli mnie na żywo przez ok 5 lat. (czyli 10-12 kg temu). Chociaż do tej pory nie mogłam sie zmotywować to zastanawiam sie jak będzie w styczniu.
- Dołączył: 2011-02-19
- Miasto: Za Doliną
- Liczba postów: 6306
20 lutego 2012, 19:46
Próbowałam piec serniczek z sera w kostce i juz nie jest taki dobry jak z homo. Widocznie jestem gapa bo nie umiem kupic takiego co sie nadaje na Dukana zawsze czegos jest za dużo jak nie tłuszcz to węgla to cukier.
20 lutego 2012, 19:47
Eeee tam...moje wszystkie serniki z kostki
- Dołączył: 2012-01-20
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 122
20 lutego 2012, 20:04
Ja przez ten katar to nawet nie czuje smaku tego co jem, więc serniczek upiekę pierwszy raz w życiu jak się wykuruje:) mam taki przepis i mam nadzieje że będzie miam!
-800g twaróg chudy
- 6 jajek (oddzielić białka od żółtek)
- 4 łyżki skrobi kukurydzianej
- 2 łyżki słodziku
- kilka kropel aromat (ja daję migdałowy)
- 1 szklankę mleka 0,5 %,
Twaróg zmielić przynajmniej 2 razy. Po zmieleniu dodać do niego 6 żółtek, słodzik, skrobię i aromat. Wymieszać mikserem.
Dodać szklankę mleka. Ponownie użyć miksera.
Ubić białka, dodać do wcześniej przygotowanej masy. Delikatnie wymieszać, najlepiej dużą drewnianą łyżką.
Przelać
do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180
stopni przez 60-70 minut. Po upieczeniu i wystygnięciu schłodzić w
lodówce.
- Dołączył: 2012-02-20
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 6
20 lutego 2012, 20:11
witam dziewczyny!
ostatnio duzo czytalam o tej dietce i widnieje sporo pozytywnych komentarzy wiec postanowila tez ja wyprobowac. zaczynam od jutra. licze na Wasze wsparcie i wlasne komentarze.
moja obecna waga to 67,6 a docelowa to 53.
piszcie prosze jak Wam idzie. najwazniejsze to wzajemne wsparcie.
do jutra!
20 lutego 2012, 20:14
Daj mniej żółtek, a więcej białek...tyle słodziku za mało będzie...słodzik ma to do siebie, że po obróbce termicznej traci na smaku...tzn na słodkości...i za dużo mleka, będzie bardzo rzadki...Ja wrzucam wszystko bez mielenia do miski i miksuję, jaka białka wszytsko razem...
- Dołączył: 2012-01-20
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 122
20 lutego 2012, 20:35
Elima na Ciebie zawsze można liczyć:) też mi się wydawało że mleka za dużo,też mam zamiar wszystko zmiksować i nie bawić się w mielenie, kurcze mam chyba gdzieś Twój przepis tylko muszę go odnaleśc i z niego skorzystam bo Ty go sprawdzałaś na sobie:)dziekuje
20 lutego 2012, 20:38
Nie ma sprawy...i weź sobie kg twarogu oraz daruj to wstawianie do lodówki dla schłodzenie.
Chyba, żeby po to aby miec na dłużej.
- Dołączył: 2012-01-20
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 122
20 lutego 2012, 20:39
i znalazłam pozwolę sobie go wkleić dla nowych Dukanek:)
Sernik
1 kg twarogu 0%
5 białek
2 żółtka
słodzik
zapach
łyżeczka proszku
1/2budyniu
mleko-tyle mleka aby ser nabrał konsystencji serka homo...
Zmiksować
wszystko razem, gdy będzie gładkie wymieszać delikatnie z pianą z
białek i wylac do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
I do piekarnika na 50 min w tem..170stopni.
- Dołączył: 2012-01-20
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 122
20 lutego 2012, 20:40
mam słodzić w tabletkach i nie wiem ile go dać na taka ilość?
20 lutego 2012, 20:42
Teraz już robię tak, że nawet nie ubijam piany z białek...ide po najmniejszej linii oporu
![]()
Do pieczenia najlepiej kup sobie taki w pudrze.
Edytowany przez 20 lutego 2012, 20:45