Temat: a ja mam pytaniee:) skrobia..ale ziemniaczana :)

Cześć, mam pytanie do dziewczyn na dukanie. Każdy mówi, że w II fazie możemy skrobię kukurydzianą ale ostatni w gazecie znalazłam wywiad z pierrem dukanem i wypowiedział się doktorek tak, że jeżeli w Polsce mamy lepszy dostęp do skrobi ziemniaczanej  niż do kukurydzianej to możemy używać tej pierwszej. Ok, fajnie w sumie bo i tańsza i bardziej dostępna ale..no właśnie. zawsze jest ten moment zawahania czy aby na pewno. Czy któraś z was wyłamała się i stosowała skrobię ziemniaczaną? Kiedyś patrzyłam na wartości odżywcze jednej i drugiej i ziemniaczana chyba nawet korzystniej wypadła. Jak uważacie? Pytam w sumie tak na przyszłość bo jak na razie wolę nie używać skrobi, chyba za bardzo boję się zastojów :P
To ci dopiero nowinka :) Sama jestem ciekawa, bo ja na Dukanie 11 miesięcy już i ciągle na kukurydzianej (przeważnie mące, tak czy siak). A ziemniaczana w każdym sklepie..
Ja jestem na Dukanie od października, i czasem się zdarza , że używam budyniów, które zawierają skrobię ziemniaczaną i poi co nic się nie dzieje :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.