- Dołączył: 2007-05-19
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1428
28 kwietnia 2011, 15:11
Kupiłam słodzik w proszku i chciałabym go używać do wypieków zamiast cukru, ale pojęcia nie mam jakie proporcje powinnam zachować. Poratujecie?
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
28 kwietnia 2011, 15:17
najlepiej próbuj. jaki masz słodzik? ja mam sussina gold i 1 łyżeczka słodziku = 2 łyżeczkom cukru
28 kwietnia 2011, 15:20
To ja mam chyba bardziej wyczulony smak, bo też mam SUSSINA GOLD i dla mnie pół łyżeczki to już 2 jak nie więcej łyżeczek cukru ;)
- Dołączył: 2008-03-10
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 13044
28 kwietnia 2011, 15:27
A wychodza Wam te wypieki pozadne? Bo mi to ciasto konsystencje troche zmienia... I juz nie jest to samo.
- Dołączył: 2009-11-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 4223
28 kwietnia 2011, 16:11
na opakowaniu powinnaś mieć napisane w jakich proporcjach to zamieniać, a potem tak jak dziewczyny piszą, próbować czy jest ok.
Asiupek - mi wypieki wychodzą ok, nawet ostatnio gdy zamiast słodziku dałam cukier to mi ciasto nie wyszło....
- Dołączył: 2007-05-19
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1428
29 kwietnia 2011, 08:11
eh, no i tak bałam się przesłodzić, że wyszło gorzkie :/ no trudno, będę pamiętać, żeby dawać więcej...
- Dołączył: 2010-07-25
- Miasto: Legnica
- Liczba postów: 4265
29 kwietnia 2011, 09:03
Gorzkie mogło ci wyjść od słodzika. Nie każdy nadaje się do pieczenia. Mi te w proszku właśnie taki gorzki posmak zostawiają.