8 marca 2011, 18:47
i czy uzywacie teflonu , ceramicznych , zeliwnych napiszcie mi prosze chce kupic przez internet ale nie wiem jaka , a zalezy mi zeby potrawy nie przywieraly ja mialam z tefala ale mi sie wybrzuszyla i ciezko sie smazy
- Dołączył: 2011-02-27
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 771
8 marca 2011, 18:52
Już 5 rok mam tefala, smaże dość często i nic się z nia nie dzieje (nie wybrzuszyła się, teflon jest cały)
- Dołączył: 2010-11-26
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 5105
8 marca 2011, 18:53
ja mam teflonową tefala i mam tez zeliwną
- Dołączył: 2010-11-25
- Miasto:
- Liczba postów: 2514
8 marca 2011, 18:54
ja mam wok tefal. i świetnie się trzyma. a firma nie pamiętam jaka, ale patelnia nie była droga, więc pewnie mało znana:)
8 marca 2011, 18:55
Ja ma z olkusza, florine, jedną tescową (do kitu) i woka z carrefour.
wszystkie oprócz tescowej polecam :)
w planie mam teraz tefala jakiegoś (olkuska już dogorywa)
8 marca 2011, 18:57
grunt, to przed pierwszym użyciem natłuścić, na metce patelni powinna być instrukcja, odkąd ich przestrzegam to i patelnie dłużej mi służą
- Dołączył: 2006-05-23
- Miasto: Essen
- Liczba postów: 1381
8 marca 2011, 18:57
ja mam tefal z raczka która sie odpina :P
- Dołączył: 2011-03-02
- Miasto: Monachium
- Liczba postów: 47
8 marca 2011, 19:02
ja już na teflonie nie smażę, bo jak się kawałek zadrze to podobno jest szkodliwy dla zdrowia. używam tytanowej...da się smażyć bez tłuszczu, nic nie prywiera. za zestaw 3 roznych rozmiarow dalam okolo 20 funtów w tk maxie, także nie dużo.
8 marca 2011, 19:02
Ja mam Olkusz teflonową i bardzo ją sobie chwalę ;)
- Dołączył: 2011-03-02
- Miasto: Monachium
- Liczba postów: 47
8 marca 2011, 19:04
> ja mam tefal z raczka która sie odpina :P
marzy mi się cały zestaw ingenio!!!! one właśnie są chyba z powłoką tytanową, o ile się nie mylę...