Temat: Pytanie do osob na Paleo, LCHF, ketozie

Wybaczcie glupie pytanie, ale jakie mieso jecie i jak przyrzadzacie? Ja wszedzie widze, ze mozna jesc na przyklad bacon, ale kazdy bacon, ktory ogladnelam byl albo peklowany albo mial dodatek cukru, dextrozy czy innych substancji. Jak obejsc ten problem? Dopuszczacie taka ilosc cukru co jest w peklowce?

Pasek wagi

Bacon .... :|

Boczek. Surowy/ wędzony. Do kupienia u rzeźnika lub w dobrym mięsnym.

Pasek wagi

Balonkaa napisał(a):

Bacon .... Boczek. Surowy/ wędzony. Do kupienia u rzeźnika lub w dobrym mięsnym.

to samo pomyślałam z tym bejkonem.  

kup u rzeźnika i będzie ok. miałam taki problem z suszoną wołowiną - wszędzie jest cukier :/ 

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.