- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
8 grudnia 2010, 18:51
8 grudnia 2010, 19:01
8 grudnia 2010, 19:03
8 grudnia 2010, 19:05
Oczyszczanie warzywami i owocami
1. Pić po 1/2 szklanki soku z kapusty kwaszonej 3 razy dziennie.
Stosować przez 14 dni.
2. Dwie pomarańcze obrać ze skórki na 1-2 milimetry, tak aby na owocach
pozostał biały miąższ. Razem z białym miąższem jeść pomarańcze rano i
wieczorem.
Stosować przez 14 dni.
3.Dziesięć suszonych śliwek, wieczorem zalać wrzątkiem, odstawić na noc.
Rano na czczo wypić wodę, śliwki zjeść. Następnie znowu zaparzać 10 suszonych
śliwek. Odstawić do wieczora. Wieczorem, przed snem wodę wypić, śliwki
zjeść. Kurację stosować przez 10 dni.
OCZYSZCZANIE JELIT -odtwarzanie normalnej flory bakteryjne
Częste przyjmowanie lekarstw ( szczególnie antybiotyków), spożywanie
słodyczy, ciasta drożdżowego, mleka, a także nieprawidłowe łączenie produktów
w potrawach sprzyja zagnieżdżeniu się w przewodzie pokarmowym obcych mikroorganizmów-
bakterii, grzybów, drożdży. Te pasożyty wdzierają się do śluzówki dróg
pokarmowych żywią się naszą krwią i wydalają "w nas" trujące
produkty fizjologiczne - "toksyny". Toksyny te są przyczyną
bólów głowy, różnego rodzaju alergii, szybkiego męczenia się, angin, przeziębień,
katarów, częstych zapaleń oczu, pęcherza moczowego, nerek, silnych bólów
brzucha, żołądka, wątroby, nerek itd. Jednym słowem działalność tych bakterii
w naszym organizmie czasem bywa zupełnie nieprzewidywalna. Niszcząc zdrową
mikroflorę, bakterie chorobotwórcze powodują dysbakteriozę, na którą cierpi,
według danych specjalistów, do 80% populacji, niezależnie od wieku. W
walce z chorobotwórczymi " pasożytami " najbardziej skuteczny
jest czosnek.
Przez dwa tygodnie należy zjadać po 1 ząbku czosnku wieczorem dwie godziny
po kolacji, sygnałem wyzdrowienia będzie nie odczuwanie ociężałości lub
wzdęcia brzucha (powiększenie żołądka) po spożyciu pokarmu. Czosnek należy
jeść bez chleba, dobrze przeżuwać. W czasie jedzenia czosnku w jamie ustnej,
przełyku i w żołądku pojawia się silne pieczenie. Trzeba pocierpieć, ponieważ
sok czosnku "zabijając" bakterie chorobotwórcze wchłania się
w pojawiające się ranki , gdzie gnieździły się pasożyty. W czasie spożywania
czosnku może się wzmóc bicie serca u osób z zaburzeniami układu krwionośnego
- to naturalna reakcja ponieważ czosnek, to jedyny produkt zawierający
rozpuszczony german, a ten pierwiastek wspaniale regeneruje i oczyszcza
naczynia krwionośne. Tak więc chwilowe" niewygody podczas jedzenia
czosnku trzeba przecierpieć. Zapewniam Państwa, że zdrowie jest tego warte.
Po zjedzeniu czosnku można przepłukać usta ,umyć zęby i przed snem zjeść
jabłko lub wypić herbatę z cytryną i miodem. Zapach czosnku zupełnie zanika
jeśli pożuje się skórę cytryny, pomarańczy lub drobno posiekaną natkę
pietruszki .
2. WĄTROBA
OCZYSZCZANIE WĄTROBY
Niektóre zewnętrzne objawy zanieczyszczonej wątroby:
1. Pojawienie się na ciele piegów, znamion brązowych i brodawek.
2. Brązowe plamy przy korzeniach włosów.
3. Zimna i wilgotna skóra ciała i rąk.
4. Zabarwiony na żółto spód języka.
5. Brak możliwości zrobienia prawą nogą kroku takiej samej długości jak
lewą.
Przyczyny nieprawidłowej pracy wątroby;
- nadmierne spożywanie posiłków i płynów,
- nadmierne spożywanie cukru, produktów cukrowych, owoców i alkoholu,
- nadmierne spożywanie tłuszczów, oleju roślinnego oraz tłustego mięsa,
- nadmierne spożywanie posiłków gotowanych i rafinowanych,
- nadmierne spożywanie chleba (świeżego) i wyrobów mącznych,
- przyzwyczajenie do spożywania posiłków przed snem lub w nocy.
Profilaktyka
1. Zmniejszyć ilość spożywanych posiłków.
2. Nie jeść śniadania.
3. Spożywać więcej gotowanych warzyw (30-40%) od ogólnej ilości posiłków
na dobę.
3. Zimą należy jeść więcej kiszonej kapusty.
5. Jeść więcej twarogu, zsiadłego mleka, kefiru.
6. Spożywać wszystko świeżo przygotowane (nie jeść posiłków podgrzewanych
lub z poprzedniego dnia).
7. Pić i starać się przygotowywać posiłki na topionej wodzie.
Miękkie oczyszczanie wątroby sokami warzywnymi
Pierwszy zestaw;
Marchew 300g,ogórek świeży 90g, burak 90g.
Drugi zestaw;
Marchew 270g, seler 130g, pietruszka 60g.
Zastosowanie zestawów
Pić rano na czczo. Stosować najlepiej latem i jesienią.
OCZYSZCZANIE IGLIWIEM
Wziąć 5 stołowych łyżek igliwia sosny lub świerku, drobno posiekać, zaparzyć
wrzątkiem 0,5 litra i gotować 10 minut na małym ogniu.
Przecedzić i wlać do termosu. . Pić w ciągu dnia małymi łykami o dowolnej
porze. Wywar należy robić codziennie świeży. W trakcie tej kuracji mocz
będzie mętny i zabarwiony na różne kolory. Kiedy mocz wróci do normalnego
zabarwienia
(kolor jasnego piwa), kuracja powinna być zakończona.
Kurację należy stosować w lutym, marcu i kwietniu.
Instrukcja metodyczna oczyszczenia wątroby
Skuteczność oczyszczenia wątroby zależy od całkowitego zastosowania
się do przepisu i przeprowadzenia wszystkich etapów.
Etap pierwszy. Wcześniejsze przygotowanie- ,,złagodzenie'' organizmu.
Jest to niezbędne do tego, by rozluźnić, nagrzać i nawilżyć organizm.
,,Złagodzenie'' organizmu można osiągnąć korzystając z sauny lub biorąc
gorącą kąpiel. Takich zabiegów powinno być przynajmniej 5 (po 10-20 min).
Najważniejsze, by poczuć rozluźnienie, zrelaksowanie po takim zabiegu
łagodzącym i rozgrzanego całego ciała. ostatnie ,,złagodzenie'' proszę
przeprowadzić na dzień przed głównym zabiegiem oczyszczającym.
Etap drugi. Przez 3-4 dni przed oczyszczeniem żywić tylko głównie produktami
pochodzenia roślinnego, pić 0,5 l świeżo wyciśniętego soku z buraka +
jabłek, w porcji (1:4), a codziennie na noc pić napar z ziół przeczyszczających.
Etap trzeci. Oczyszczenie właściwe lepiej przeprowadzać pod koniec tygodnia (piątek-
sobota- niedziele).
1-2 dzień-przez cały dzień pić tylko sok w dowolnej ilości. Gdy chce się
jeść -pijcie sok, chce się pić -pijcie sok (burak + jabłka,1;4).
Podczas dnia jak najwięcej się poruszać, przebywać na świeżym powietrzu
(tylko nie należy marznąć i schładzać ciała). Przy silnym uczuciu głodu
jeść pieczone jabłka z miodem. Wieczorem przed snem wziąć ciepłą kąpiel
(10-15 min.), wypić napar z ziół przeczyszczających.
3 dzień -rano wypić napar z ziół przeczyszczających, następnie w ciągu
dnia do godziny 18-ej pić sok ( podczas silnego głodu jeść pieczone jabłka
z miodem).
Po godzinie 14-ej od czasu do czasu nagrzewać powierzchnię wątroby poduszką
elektryczną lub termoforem - tak do godziny 18-ej.
O 18-ej przyrządzić mieszankę z; 150 g oliwki z oliwek i 150 g soku z
cytryny, 6 plasterków cytryny, ząbek czosnku- rozdrobnić i przełożyć do
słoiczka z wieczkiem. Przygotować ciepłą pościel. Jeżeli już wszystko
jest przygotowane należy o 18.30 wziąć gorący prysznic, dobrze rozgrzać
ciało, wytrzeć do sucha i położyć się do łóżka . O 19.00 wstać, wypić
2 łyżki oliwki i natychmiast popić 2 łykami soku z cytryny, jeśli zbiera
się Państwu na wymioty wziąć i ssać plasterek cytryny, jeśli ten stan
nie mija, otworzyć słoiczek z czosnkiem i powąchać. Nieprzyjemne uczucie
minie. Potem należy znów się położyć i rozgrzewać wątrobę. Za 15 minut
znów wypić oliwkę i sok z cytryny.
I tak co 15 minut, dopóki nie wypijecie Państwo całej oliwki i całego
soku. Jeśli po kolejnej porcji ( zwykle po czwartej) nudności nie przechodzą,
proszę się ograniczyć do już wypitej. Następnie należy się położyć do
łóżka na prawy bok, położyć poduszkę elektryczną lub termofor na wątrobę
i oglądać telewizję lub czytać.
Jeśli pojawił się niepokój, proszę zażyć 2 tabletki Nospy. Po 1,5- 2-3
godzinach rozpocznie się parcie i opróżnianie jelit. Mniej więcej około
północy proszę wypić napar z ziół przeczyszczających i położyć się spać.
Rano wypijcie napar z ziół przeczyszczających i zjedzcie lekkie śniadanie
z produktów roślinnych, owoców i warzyw, można zjeść kaszę na wodzie.
Na obiad zupę wegetariańską (jarzynową), na kolację pieczone lub gotowane
ziemniaki z dodatkiem z zieleniny, ryż z duszonymi warzywami itp.
Od następnego dnia rozszerzajcie menu.
ILE RAZY NALEŻY CZYŚCIĆ WĄTROBĘ
Pierwsze czyszczenie jest najtrudniejsze, ponieważ organizm traci dużo
sił. Zwykle jest wydalane dużo starej żółci, pleśni, białych nici, zielonych
"koreczków" ale kamieni może nie być. To nie oznacza, że oczyszczenie
się nie udało. Po prostu wątroba jest silnie zanieczyszczona i podczas
kolejnych oczyszczeń pojawiają się kamienie. Drugi oczyszczanie jest już
łatwiej przeprowadzić. Powinno się ono odbyć po 3-4 tygodniach, następne
oczyszczania proszę przeprowadzać raz na 3 miesiące. Po 5-7 oczyszczaniach
można przeprowadzać kurację raz na rok.
Czytelnik może zadać słuszne pytanie; po co tak często należy przeprowadzać
kurację pierwszych oczyszczeń wątroby. Po to, że ponieważ wątroba składa
się z 4-ech części w ciągu jednego zabiegu oczyszczania zdąży się oczyścić
tylko jedna część, w ciągu drugiego- druga..., a jeśli zmienią Państwo
sposób odżywiania się, to po każdym z oczyszczań będą się z Państwa sypać
kamienie jak w kamieniołomach. Kolejne oczyszczania jeszcze są niezbędne
dlatego, że kamienie w wątrobie i przewodach żółciowych powoli się osadzały
przez wiele lat stając się gładkie, przyjmowały kształt przewodów żółciowych.
(Proszę sobie przypomnieć kamienie na plaży oszlifowane przez morską wodę).
Dlatego one Państwu nie dokuczają bólami, tylko przeszkadzają wątrobie
normalnie funkcjonować.
Przeprowadzając oczyszczanie, rozdrabniacie Państwo kamienie, one zaczynają
się poruszać ich kształt i położenie się zmienia, swoimi chropowatymi
brzegami mogą podrażniać ścianki przewodów żółciowych. W czasie kolejnych
oczyszczań kamienie się zmniejszają i następnie są swobodnie wydalane.
Jeśli po 2 dniach od czasu pierwszego oczyszczania odczuwacie Państwo
ciężkość w wątrobie, po 2 tygodniach należy zabieg oczyszczania powtórzyć.
Osoby, które mają usunięty pęcherzyk żółciowy na pewno zapytałyby; A czy
mogą one czyścić wątrobę ? Nie tylko mogą, ale jest to nawet konieczne.
ODŻYWIANIE PO OCZYSZCZANIU WĄTROBY
Należy wiedzieć jakie produkty są szkodliwe dla wątroby i wyeliminować
je z jadłospisu. Są to; smażone mięso, ryba, ostre tłuste przekąski (
szczególnie zimne), żywność, która jest bogata w skrobię - biała mąka,
słodkie pieczywo, ciastka, herbatniki - zatykają tkanki wątroby, a także
grzyby. Przy schorzeniach wątroby należy ograniczyć ocet, pieprz, musztardę,
rzepę, rzodkiew, smażoną cebulę, kawę, kakao.
W celu wzmocnienia chorej wątroby należy pić soki ( burak + marchew),
w porcji 1; 4, do 0,5 l dziennie. Wątrobie są niezbędne witaminy A, C,
B, K, które w dużej ilości znajdują się w żółtku kurzego jaja, maśle śmietankowym,
twarogu, pomidorach, burakach, marchwi, kabaczkach, kalafiorze, winogronie,
arbuzie, truskawkach, jabłkach, śliwkach suszonych, przerośniętej pszenicy,
dzikiej róży, porzeczkach.
Przy procesach zapalnych w wątrobie i pęcherzyku żółciowym jest bardzo
pożyteczna " uzdrawiająca kasza", którą się przyrządza w następujący
sposób: 100 g przerośniętej pszenicy, 100 g gotowanych buraków, 100 g
gotowanej marchwi, 100 g suszonych moreli. Wszystko skręcić na maszynce
do mięsa, do masy dodać 2 łyżki soku z cytryny i trochę miodu. W smaku
masa powinna być przyjemnie kwaskowa. Masło śmietankowe i olej roślinny
starajcie się Państwo dodawać tylko do gotowych potraw, nie w procesie
obróbki kulinarnej. Pierwsze oczyszczenie można przeprowadzić zużywając
150 g oliwki, przy kolejnym ilość oleju i soku z cytryny można zwiększyć
do 200 g. Zamiast picia naparu ziół przeczyszczających, dobrze jest oczyścić
jelita, robiąc lewatywę (na 400 g przegotowanej wody dodać 2 łyżeczkę
soku z cytryny) - to poprawia efekt oczyszczania jelit.
OCZYSZCZANIE WĄTROBY PRZY POMOCY SOKÓW WARZYWNYCH.
Oczyszczenie wątroby przy pomocy oleju i soku z cytryny jest najbardziej
skuteczne, ale są osoby, które nie są w stanie wypić oleju, mało tego,
one nawet nie znoszą jego zapachu. Co wtedy robić ? Oczyścić wątrobę mieszankami
soków warzywnych. Jest to kuracja dłuższa, ale tym niemniej skuteczna.
Pozwala ona oczyścić wątrobę i rozpuścić kamienie ( jeśli one są).
INSTRUKCJA PRZEPROWADZENIA KURACJI W CIĄGU 1 DNIA ;
1. Pić rano, w porze obiadowej i wieczorem 1/2 szklanki gorącej wody,
do
której należy wycisnąć sok z 1 cytryny.
2. Pić w ciągu dnia 3 - 4 razy po 1/2 szklanki mieszanki soków z marchwi
buraka z sokiem ze świeżego ogórka, w proporcji 10:3:3,
( w ilości 250 g + 75 g + 75 g). Kurację przeprowadzać należy przez 2
tygodnie. W pierwszym roku przeprowadzać 4 kuracje po 14 dni co
3 miesiące, dalej- raz w roku.
Proporcja mieszanki soków ( 10:3:3) pozwala nie tylko rozpuścić kamienie
ale i wyczyścić przewody wątroby i pęcherzyka żółciowego.
3. OCZYSZCZANIE KOŚCI I STAWÓW
Podstawową przyczyną zanieczyszczenia kości i stawów jest spożywanie
nadmiernych ilości posiłków. Nie strawione posiłki gniją tworząc toksyny,
które osadzają się w stawach.
Przez długie lata nieprawidłowego odżywiania nagromadzony w organizmie
kwas szczawiowy " cementuje" nasze stawy. Stawy tracą elastyczność
i zaczynamy odczuwać bóle. Z początku odczuwamy bóle w stopach, kolanach,
w stawach biodrowych.
Toksyny " wędrują" wzdłuż kręgosłupa do ramion, szyi, barków
i palców rąk. Spróbujcie pokręcić głową a usłyszycie chrupanie - to kryształki
toksycznych kwasów, które, usadowiły się w kręgosłupie.
Niezależnie od tego, ile kto ma lat, jest tylko jedna przyczyna utraty
elastyczności stawów - zanieczyszczenia organizmu.
Oczyszczanie stawów należy przeprowadzić przez kolejne trzy dni, na co
zużyjecie Państwo 15 g liścia laurowego. Podczas kuracji w miarę wydalania
soli i piasku mocz może zmieniać barwę od zielonego do jasnoczerwonego.
To normalne zjawisko. Po 7 dniach kurację oczyszczenia powtórzyć.
1-szy dzień - 5 g liścia laurowego drobno pokruszyć, wrzucić do 300 ml
wrzątku, gotować na małym ogniu 5 minut, następnie wywar wlać do termosu
i odstawić na 5 godzin, żeby się odstał. Następnie płyn przecedzić, przelać
do naczynia i pić małymi łykami co 15 -20 minut w ciągu 12 godzin.
UWAGA ! Całego naparu od razu pić nie wolno, ponieważ można spowodować
krwotok !
2-gi dzień, 3- ci dzień- tak samo jak w pierwszym dniu. W trakcie kuracji
najlepiej nie spożywać produktów białkowych ( mięsa, jaja, mleko, żółty
ser, twaróg itp).
4. NERKI
OCZYSZCZANIE NEREK
Niektóre zewnętrzne objawy zanieczyszczonych nerek:
1. Pojawienie się worków pod oczami.
2. Białe kropki na paznokciach.
Niektóre przyczyny nieprawidłowej pracy nerek:
a) nagromadzenie śluzu, z którego powstają kamienie,
b) rozszerzenie nerek od nadmiaru spożycia płynów,
c) zwężenie nerek od nadmiaru spożywania soli, mięsa, ryb, pieczywa, słodyczy,
produktów mącznych i rafinowanych .
Jeśli pod oczami pojawiają się worki, to świadczy o nadmiarze płynów
i złogów tłuszczu w nerkach.
Jeśli przy dotyku worek jest miękki, to świadczy o dużych i ilościach
spożywanych płynów. Jeśli worek jest twardy, jest to spowodowane nadmiarem
spożywania żółtego sera, tłustych produktów mlecznych, tłustego mięsa
słodyczy i tłuszczu zwierzęcego. Jeśli powieki są zaczerwienione, jest
to oznaka tworzenia się kamieni.
Przy prawidłowej pracy nerek, człowiek powinien oddawać mocz 3 - 4 razy
dziennie. Natomiast jeśli mocz oddajemy częściej, to należy zmniejszyć
ilość spożywanych płynów. Kolor moczu powinien mieć barwę jasnego piwa.
Jeśli kolor moczu jest bardzo jasny, to należy spożywać więcej soli, jeśli
ciemny, to spożycie soli należy zmniejszyć.
Jeśli wokół oczu pojawiają się ciemnobrązowe koła, świadczy to o spożywaniu
dużych ilości soli i produktów zawierających sole. W takich przypadkach
należy przejść na dietę bez soli, zamiast soli używać różnego rodzaju
przyprawy (suszony czosnek, pietruszka itp.).
WARIANTY OCZYSZCZANIA NEREK:
Spośród wielu wariantów oczyszczania nerek omawiamy 3 najbardziej skuteczne.
Można stosować dowolny z nich, można je stosować wymiennie. Proszę wybrać
ten, który Państwu najbardziej odpowiednia.
Wariant 1
Oczyszczanie nerek powinno przeprowadzać się według wyżej podanej instrukcji
oczyszczania wątroby przy pomocy soków warzywnych.
Wariant 2
Dobry wynik daje oczyszczanie nerek przy pomocy mieszanki soków z marchwi,
selera, pietruszki w proporcji (9:5:2).
Wciągu dnia należy 3-4 razy pić najlepiej przed jedzeniem 1/2 szklanki
mieszanki.
Czas trwania kuracji 1-2 tygodnie. W pierwszym roku co 3 miesiące kuracje
należy powtarzać, następnie raz w roku.
Wariant 3
W celu rozpuszczenia i rozdrobnienia do wielkości ziarna piasku wszystkich
kamieni w organizmie jest konieczny napar z owoców dzikiej róży.
Dwie łyżki stołowe owoców dzikiej róży zalać 200 ml. wody, gotować przez
piętnaście minut a, następnie ostudzić. Po tym przecedzić i pić po 1/3
szklanki trzy dziennie .
Czas trwania kuracji - dwa tygodnie. Co trzy miesiące powtarzać kurację.
Sok z pietruszki - bardzo skuteczny środek przy schorzeniach układu
moczowego-płciowego i kamieniach w nerkach (szczególnie wtedy, gdy w moczu
znajduje się białko, lub w nerkach jest infekcja). Sok z pietruszki jest
jednym z najsilniej działających, dlatego też należy go spożywać oddzielnie,
w czystej postaci, w ilości powyżej 30-50 g.
Po wydaleniu kamieni z nerek należy zmienić sposób odżywiania ponieważ
kamienie są tylko skutkiem, główną przyczyną ich tworzenia się - to nadmiar
kwasu moczowego i jego soli, które to w wyniku wielu przyczyn (zaburzenia
przemiany materii, dziedziczności, itp.) nie są wydalane z organizmu.
Należy wyeliminować z jadłospisu produkty zawierające dużo białka, szczególnie:
wątrobę, smażone i wędzone mięso, ryby solone, buliony mięsne, itp. Należy
spożywać więcej sałatek, surówek owoców, przerośniętej pszenicy, codziennie
pić soki. Sałatki można umiarkowanie solić, żeby stymulować prace nerek
i unikać słodyczy, która je zaburza.
5. OCZYSZCZANIE LIMFY i KRWI
(ze związków radioaktywnych i toksycznych)
Tę kuracje należy przeprowadzić gdy zaczyna się epidemia grypy lub innych
zachorowań bakteryjnych. Bez stosowania antybiotyków można szybko i skutecznie
zniszczyć infekcję w organizmie, a oprócz tego oczyścić układ limfatyczny
i krwionośny, a także usunąć zapasy naturalnej witaminy C, niedobór który
stwierdza się u każdego człowieka, szczególnie palącego (wypalony papieros
niszczy w organizmie 25 mg witaminy C ).
Kurację przeprowadza się przez trzy dni z kolei, podczas kuracji nie należy
nic jeść oprócz pomarańczy i grejpfrutów. Wciągu dnia należy wypić 2 l.
mieszanki soków. Codziennie należy sporządzić nawą mieszankę sokową.
Skład mieszanki na jeden dzień: soki muszą być świeżo wyciśnięte.
900 g soku z grejpfrutów + 900 g soku z pomarańczy + 200 g soku z cytryny
+200 g wody destylowanej - razem 2 litry.
Przeprowadzenie kuracji:
Przepis na jeden dzień.
1. Rano na czczo należy wypić 1 łyżkę stołową gorzkiej soli rozpuszczonej
w szklance ciepłej wody. Robi się to w celu wydalenia ze wszystkich części
organizmu znajdujących się tam toksyn. Roztwór ten działa na zatrutą toksynami
limfę jak magnes na opiłki żelaza. W wyniku czego wszystkie "odpady"
zbierają się w jelitach i są wydalane niejednokrotnym przeczyszczeniem.
Działając "przeczyszczająco", roztwór soli gorzkiej wymywając
toksyny odwadnia organizm. Żeby zrekompensować ubytek wody pije się 2
litry mieszanki sokowej, która jest szybko wchłaniana przez organizm.
2. Po wypiciu roztworu gorzkiej soli należy się ciepło ubrać i co 30 minut
pić mieszankę soków po 100 g dopóki się ona nie skończy. Gdy pojawi się
uczucie głodu - jeść pomarańcze lub grejpfruty ale nic oprócz nich. W
czasie kuracji możecie Państwo silnie się pocić - to normalne zjawisko,
z potem organizm pozbywa się wszystkich nieczystości.
W ciągu 2-go i 3-go dnia postępować tak samo w 1-ym dniu.
Kuracje stosować wczesną wiosną i późną jesienią przed rozpoczęciem epidemii
górnych dróg oddechowych.
6. OCZYSZCZANIE NACZYŃ
Wariant 1.
Przygotować mieszankę: 1 szklanka nasion kopru włoskiego, 2 łyżki stołowe
zmielonego korzenia koziołka lekarskiego, 2 szklanki miodu naturalnego.
Całą tą mieszankę wlać do termosu o pojemności 2 l i zalać wrzącą wodą
do wypełnienia całego termosu. Odstawić na 24 godziny. Następnie przecedzić,
przelać i trzymać w lodówce na najniższej półce. Pić po 1 łyżce stołowej
3 razy odzienie na 30 minut przed jedzeniem. Dopóki się nie skończy mieszanka.
Kuracje przeprowadzić raz w roku.
Wariant 2.
Tak samo znakomicie naczynia oczyszcza nalewka czosnkowa:
35 dag obranego czosnku ( nowych zbiorów ) rozetrzeć i zmieszać z 200
ml. czystego spirytusu. Szczelnie zamknąć i postawić w ciemnym i chłodnym
miejscu
(ale nie do lodówki) na 10 dni.
Następnie masę należy przecedzić, przelać do słoika i postawić na 4 dni
w ciemnym miejscu.
Teraz dokonamy podsumowania:
1) Zaczynamy od oczyszczenia jelita grubego, 2) prawidłowo łączymy pokarm
według tabeli 1, 2 lub 3,
3) odtwarzamy naturalną florę bakteryjną, 4) następnie kolejno oczyszczamy
wątrobę, stawy, nerki, układ limfatyczny i krwionośny, a na końcu naczynia.
W rezultacie w ciągu pierwszego roku będziecie Państwo przeprowadzać,
kolejno kuracje oczyszczające. W następnym roku wszystkie kuracje oczyszczające
należy przeprowadzać tylko raz w roku, i tak już do końca życia, upajając
się zdrowiem i energią swojego nie starzejącego się ciała.
7. OCZYSZCZANIE ŻYŁ
8 grudnia 2010, 19:06
8 grudnia 2010, 19:06
8 grudnia 2010, 19:07