Temat: Dieta strukturalna- efekty, opinie

Witajcie. Zaciekawiła mnie dieta strukturalna. Czy któraś z was ją stosowała? Jakie były efekty?
Może są osoby chętne do wspólnego odchudzania na tej diecie? Spodobał mi się jej skład, można zdrowo się odżywiać i do tego smacznie i chudnąć ;)

Przykładowy jadłospis:

Program 1200 kcal :
 
Śniadanie 150 kcal: 
 
- 30 g chleba żytniego z soją i słonecznikiem 
- 20 g sera mozzarella 
- ¼ średniej papryki – 50 g 
 
Zmiksować: 
- 200 ml mleka sojowego 
- 10 g otrąb pszennych 
- 100 g truskawek 
 
II Śniadanie 100 kcal: 
 
- 20 g gorzkiej czekolady 
 
Obiad 500 kcal: 
 
- zupa warzywna 15 kcal 
- 250 g zapiekanki z makaronu (80 g pieczarek podsmażyć na płaskiej łyżeczce masła 
następnie do 200 g ugotowanego makaronu razowego dodać podsmażone pieczarki, 
rozmieszane jajko, szczyptę soli morskiej i wszystko wymieszać, posypać 20 g sera żółtego i 
zapiec w piekarniku, po wyjęciu posypać 10 g posiekanego szczypiorku lub kiełków 
rzodkiewki lub rzeżuchą ) 
- surówka z pomidora (150g pomidora doprawić przyprawami i cebulą) 
 
 
Podwieczorek 100 kcal: 
 
- 150 g winogron 
 
 
Kolacja 250 kcal: 
 
- awokado z serkiem wiejskim – 1 średnie awokado ok. 100g (waga bez pestki) umyć, 
przekroić wzdłuż i usunąć pestkę. Nałożyć do owocu 80g serka wiejskiego ziarnistego 
i posypać solą czosnkową . 
 
lub Kolacja 250 kcal: 
 
- owsianka na mleku sojowym – ugotować płatki owsiane pełnoziarniste (40 g) i 
siemię lniane (15 g) w 200ml wody, pod koniec gotowania dodać 200 ml mleka sojowego i 
sól morską do smaku 


Można sobie zmodyfikować jadłospis i dodać więcej kcal np. w postaci koktajli ;)

Tu macie produkty dozwolone na tej diecie:


Co o tym myślicie? Schudła któraś z was na tej diecie? Jak tak to ile i w jakim czasie?

ciekawa :) ale dla mnie 1200 to mało, ja bym wzbogaciła trochę 2 śniadanie i podwieczorek. Ale w sumie na zwykłej MŻ tak jem :)  Spodobało mi się to przykładowe menu, chyba wypróbuję tą zapiekankę :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.