Temat: Dieta GI

Czy ktos stosuje ta diete GI?
Pasek wagi
a co to za dieta?
glicemic index. Nie trzeba liczyc kalorii, kazdy produkt ma swoj kolor zielony zolty i czerwony, produkty zielone mozna jesc dowoli i unikac prodoktow ktore naleza do czerwonej i zoltej grupy. Jak juz osiagnie sie odpowiednia wage to mozna dolaczyc produkty nalezace do grupy zoltej. 
Pasek wagi
przeczytalam ksiazke na ten temat ktora jest bestseller w USA, Canadzie i Wielkiej Brytani. Ona mnie zachecila do stosowania tej diety
Pasek wagi
głupota. pomidor, rzodkiewka, jabłka - zakazane, winogrona (pełne cukru) dozwolone. Nie ufam kolorowym dietom, poza tym wiele odmian różnych owoców i warzyw ma wiele kolorów. 

Misialke napisał(a):

głupota. pomidor, rzodkiewka, jabłka - zakazane, winogrona (pełne cukru) dozwolone. Nie ufam kolorowym dietom, poza tym wiele odmian różnych owoców i warzyw ma wiele kolorów. 
ale to chyba nie jest kolor samych owoców tylko oznaczenie jakieś inne... jednak chyba wolę zostać przy moim "żryj wszystko, płacz, że jesteś gruba"
Hania2007 - jeśli to jakieś oznaczenie to cofam bo nie znam w takim razie konkretów ;d ale czytałam kiedyś książkę w której bohaterka miała właśnie kolorową dietę i wbiło mi się w pamięć zdanie (troszkę zmienię bo nie pamiętam co jadła, ale coś zakazanego definitywnie) " ale przecież te żelki są zielone, a tam zaliczę"  : D dlatego myślałam, że chodzi o kolor produktu a nie o oznaczenie ;d
czerwony kolor to alkochol, slodkosci, tluste mieso, fast food, czy przeroznego rodzaju sosy, i tego trzeba unikac. To nie ma nic za znaczenie jaki kolor ma produkt. Choc arbuz jest czerwony i trzeba go unikac bo ma guza zawartosc cukru, tak samo melony, sliwki, czy ananas. do jarzyn zakazanych jest ziemniak prztworzony. rzepa, brukiew. Wczesniej jadlam wszystko, myslalam ze kazdy zdrowe sa kazde owoce i jarzyny. Odkad zaczelam stosowac sie do tej diety zaczelam widziec roznice w centymetrach i waga zaczela spadac 
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.