- Dołączył: 2012-10-08
- Miasto:
- Liczba postów: 30
11 października 2012, 14:44
potrzebuje waszej pomocy,
moj 3 letni synek dostal uczulenia na buzi po tym jak zjadl domowej roboty cieple lody, skladniki bialko jajka kurzego, cukier i woda i kilka kropel olejku migdalowego.
olejku urzywam rzadziej niz jajek, a rozne objawy uczuleniowe juz zauwazylam wczesniej, stawiam na to ze to bialko jajka. chce sprawdzic
wasza pomoc polegalaby na tym, zeby mi podpowiedziec jak zastapic jajka w kuchni , pieczeniu i gotowaniu,
przeczytalam na jakiejs stronie ze wlasnie kuchnia weganska najlepsza jest i najlepiej sie na takich zamiennikach zna. prosze pomozcie!
- Dołączył: 2009-09-05
- Miasto: Karlsruhe
- Liczba postów: 272
11 października 2012, 15:16
jedna z Vitalijek prowadzi kulinarnego bloga wegetariańskiego i dużo tam ma przepisów wegańskich.
http://quchniawege.blogspot.com/ 11 października 2012, 15:32
do rzeczy typu kotlety mielone podobno bardzo dobra jest mąka kukurydziana. Generalnie w wielu potrawach można jajka zastępować mąką.
Polecam poszukać blogów kulinarnych mam małych alergików, to chyba będzie najlepsza inspiracja ;)