Temat: 1200 kcal- pomóżcie

Jakie grupy produktów powinno się jeść przy tej diecie? Co wolno a czego nie? Napiszcie wszystko co jest ważne w tej diecie 
Wy na pewno mi poradzicie:) Dziękuje z góry za odpowiedzi 

Trudno stwierdzić czego lepiej nie jeść przy diecie 1000 kcal, 1200 kcal czy 1500 kcal.. Wszędzie są te same zasady, tylko na każdej diecie po prostu zjada się mniejsze porcje.


Lenag0 napisał(a):

Trudno stwierdzić czego lepiej nie jeść przy diecie 1000 kcal, 1200 kcal czy 1500 kcal.. Wszędzie są te same zasady, tylko na każdej diecie po prostu zjada się mniejsze porcje.
Na pewno możesz jeść pieczywo pełnoziarniste, warzywa, kasze, nabiał (chudy ale nie light) orzechy mięso wołowe, drób i ryby, chude wędliny Możesz rozpisać sobie posiłki tak aby w bilansie dziennym 40% kcal pochodziło z węglowodanów, 30 z białek i 30 z tłuszczy.
Pasek wagi
ja staram sie jesc 1200 kcal i jem wszystko w mniejszych porcjach byle sie zmiescic w bilansie, na sniadania jem chleb razowy, na obiad miesa i warzywa ale juz nie smazone tylko np. pieczone, na kolacje serki wiejskie, kromka razowca i do tego warzywa np czerwona papryka, rzodkiewka i polędwica drobiowa
Pasek wagi
złożone węglowodany, nabiał, mięso chude, warzywa i owoce
To jest po prostu takie MŻ tylko z limitem.. Jedz to na co masz ochotę ;) Ale oczywiście nie tak, że czekolada 500 kcal + 700 kcal inne jedzenie tylko jak najwięcej kalorii należy wypełnić zdrowym jedzeniem, warzywami, owocami, chudym mięsem, produktami zbożowymi (chleb ziarnisty, kasza, ryż naturalny, makaron pełnoziarnisty)..
Pasek wagi
wszystko można ale mieścisz się w 1200. najlepiej jeść jak najzdrowsze/jak najmniej przetworzone produkty a na jakieś 'szaleństwa ' pozwalać sobie w ramach przekąsek i w niewielkich ilościach. ogólnie założenie jest takie by nie wyłazić ponad te 1200
A nie powinno się jeść więcej, jeśli uprawia się jakąś aktywnośc fizyczną, ćwiczy? Bo 1200 kcal to wydaje mi się być mało, tyle, co może na codzienne czynności.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.