Temat: Dieta lekkostrawna

Układam sobie właśnie plan diety lekkostrawnej, a właściwie to wypisuję, co można jeść w tej diecie, a czego nie można. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz... A właściwie to dwie:)

Czy w tej diecie można stosować rosołki do zup i czy dozwolony jest przecier pomidorowy? Może ktoś zna odpowiedź, bo ja nie mogę nigdzie tego znaleźć.

Dla tych, co nie wiedzą. To niby jest dieta, ale może też zaliczać się jako zdrowy sposób odżywiania, tylko bez tłustych, smażonych potraw i słodyczy. Stosowana zazwyczaj w szpitalach, po rekonwalescencji bądź przed zabiegami, ale też przez każdego, kto chce w zdrowy sposób schudnąć. Utrata wagi: kilogram/tydzień.

A i jeszcze jedno: jak z moreli albo winogrona można ściągnąć skórkę, bo tego to sobie nie mogę wyobrazić:)
Czytałam, że aby ściągnąć z moreli skórkę trzeba ją sparzyć wrzątkiem, tak samo pewnie z winogronami
pszenne pieczywo, gotowane warzywa i chude mieso/ryby.

to jadalam w szpitalu(oczywiscie salatki z bufetu, slodycze czy owoce) i pomimo badania z zastosowaniem srodkow przeczyszcajacych, lekkich glodowek pol dniowych przyjechalam szczuplejsza o 2 kg po tyg czasu
no i zupy warzywne, rosolki.

dziękuję za pomoc..:)

a jeśli chodzi o płatki owsiane lub kukurydziane?

Lepiej owsiane

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.