- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
5 listopada 2011, 16:27
Edytowany przez nanuska6778 7 grudnia 2011, 01:05
5 listopada 2011, 16:35
5 listopada 2011, 16:36
5 listopada 2011, 16:38
5 listopada 2011, 16:47
Poszukaj informacji w necie ;) IG = indeks glikemiczny. B/T = posiłek białkowo - tłuszczowy, B/W = posiłek białkowo węglowodanowy. Zapomnij o wysoko przetworzonych produktach, białej mące i produktach z białej mąki, białym ryżu, a także o cukrze i produktach słodzonych. Owoce możesz jeść tylko na czczo, a do każdego posiłku możesz zjeść tyle warzyw ile ten posiłek waży. Nie wszystkie warzywa też możesz jeść, na przykład nie wolno buraczków, kukurydzy, dyni. Ze słodyczy zalecana tylko gorzka czekolada. Przez pierwszych kilka dni brakuje białego pieczywa, ale głodna nie chodzisz. Ogólnie to jest to najprzyjemniejsza dieta na jakiej do tej pory byłem, bardzo urozmaicona.
5 listopada 2011, 16:51
5 listopada 2011, 17:06
Dużo przydatnych informacji znajdziesz tu:
http://www.montignac.com/pl
http://forum.montignac.com.pl/
http://dietamm.com/
Śniadanie powinno być węglowodanowo - białkowe żeby złapać energii na resztę dnia. Ale ze względu na to że nie możesz spożywać węglowodanów o IG wyższym niż 50, więc w praktyce tylko pieczywo z mąki pełnej (ciemne), makaron z mąki razowej albo durum, ryż basmati.
Ja na obiad zazwyczaj jadam drób albo ryby morskie i dużo surówek, czasami omlet albo schab. Ale tutaj są różne możliwości, nie mam aż takiego doświadczenia żeby wszystkie znać, ale w internecie widziałem kiedyś fora osób będących na diecie Montignac i tam dużo różnych przepisów.
Między posiłkami jem migdały i orzechy laskowe albo włoskie. Na podwieczorek gorzką czekoladę albo kakao. W niedzielę sernik dukanowski.
Edytowany przez wiercipieta 5 listopada 2011, 17:09