Temat: przejście z 1500 kcal na Montignaca

jak w temacie. chciałabym zmienić 1500 kcal, która mnie wykańcza (prowadzę raczej intensywny tryb życia, w sensie ogromnej ilości nauki i częstych zmian lokalizacji) na Metodę Montignaca. jak to zrobić, żeby nie przytyć? wiadomo, że na nim je się dużo więcej kalorii i niektóre produkty np. sery pleśniowe, niewskazane na tradycyjnej redukcji...

ja bym normalnie spróbowała zastosować Montignaca, a jeśli byś zaczęła tyć, to dopiero się zastanawiać.
Swoją drogą nie wiem czy tak dużo się na nim je, bo moja znajoma go stosowała i jak widziałam co Ona zjada, to dla mnie podpadało bardziej pod głodówkę niż zdrowe odżywianie. Niby jadła wszystko zgodnie z dietą, dużo schudła, ale jojo ją "trafiło". Tak więc to chyba zależy ile się na tej diecie je.
Przejdz spokojnie na montiaca i tyle. Ja wiem czy tak duzo tam chodzi o niski indeks a pozatym to nie ma jakichs ograniczen.
właśnie tak, chodzi o niski indeks, dlatego dozwolone są sery pleśniowe, tłuste ryby i makarony tylko z pszenicy durum... a kalorii jest bardzo dużo
normlanie przejdz
zacznij sie stosować do MM ale moze nie zaczynaj od razu od tlustych serow plesniowych i smietany ...
stopniowo dodawaj te bardziej kaloryczne produkty
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.