- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
1 sierpnia 2011, 17:05
Witajcie!
Niedawno w innym wątku pisałam, że jestem zmuszona szybko schudnąć 10 kg (teraz już 7). W związku z tym zdecydowałam się na dietę norweską, jednak mam pewien problem ponieważ nie rozumiem do końca jadłospisu, który jest podany w internecie. W związku z tym mam kilka pytań:
1. W opisie diety nie są podane porcję takich produktów jak biały ser, mięso czy ryby - o ile ilość szpinaku lub selera to kwestia paru kalorii - o tyle mięso robi już dużą róznicę - w związku z tym chciałabym żeby ktoś mi doradził w jakich ilościach spożywać w/w produkty. Czy "grejpfrut" mam rozumieć jako jednego całego grejpfruta, czy tylko jego kawałek?
2. W opisie podają, że surówki mają się składać z selera, pomidora, marchewki i ogórków konserwowych - czy są to ścisłe wytyczne? Jeśli zrobię sałatkę ze wszystkich w/w ale np. pominę ogórka - czy to 'psuje' dietę?
3. Czy mogę zjeść mniej? Tzn zamiast 3 przepisowych jajek zjeść 2?
4. Jaka ryba jest najlepsza? (W jadłospisie mówią tylko "ryba")
5. Z jakich owoców powinnam zrobić sałatkę owocową?
6. Czy łączenie lub dzielenie produktów robi różnicę? (Tzn czy w ramach jednego posiłku mogę robić sobie sałatkę z pomidorów i pora z jajkiem, a potem zjeść samą marchewkę itp)
7. I głupie pytanie na koniec - seler naciowy tzn ta biała czy ta zielona część selera? (Zielona wygląda na niejadalną:)
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi i wsparcie.
1 sierpnia 2011, 18:07
1 sierpnia 2011, 19:25
Tak, to dokładnie tak wygląda, ale ma jeszcze białą bulwę, dlatego zastanawiałam się które powinnam jeść. Tak czy inaczej - ciężko jest to przełknąć ale może dam radę :)
Będę wdzięczna jeśli ktoś odpowie mi na resztę pytań.
novajulia - w niecałe 3 tygodnie
2 sierpnia 2011, 19:10
3 sierpnia 2011, 10:48
27 sierpnia 2011, 20:04