- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 lipca 2011, 09:14
Przez cały ten czas popijaj napój z cytryny i syropu klonowego – zamiast śniadania, obiadu i kolacji po jednej szklance. W ciągu dnia pij napój co jakiś czas małymi łyczkami. Od rana do wieczora powinnaś wypić 4 –5 szklanek.
Stopniowo wprowadzasz lekkie posiłki. Oto nasze propozycje:
Śniadanie
warzywa gotowane na parze
Składniki:
●2 marchewki pokrojone w plastry
●po 100 g brokułów i zielonego groszku
● łyżka oliwy z oliwek
Warzywa ugotuj na parze , by były chrupkie. Przed podaniem skrop oliwa.
Obiad
zupa warzywna
Składniki:
●100 g brokułów
●pietruszka
●2 marchewki
●1/4 kapusty
●1/2 papryki
●1/2 cukinii
● łodyga selera naciowego
●1 l wody
● sól
●pieprz
●natka
Warzywa pokrój w kostkę, zalej litrem wody. Gotuj ok. 15 minut. dodaj przyprawy i gotuj znów 15 minut. Posyp posiekaną natką.
Kolacja
sałatka owocowa
Składniki:
● jabłko
●kiwi
●po 1/2 pomarańczy i grejpfruta
●1/2 melona
●sok cytrynowy
Owoce pokrój na kawałki, wymieszaj, skrop sokiem z cytryny.
Posiłki skomponuj tak jak wczoraj, ale do menu dodaj jeszcze do wyboru sporą garść ryżu, kaszy gryczanej lub jęczmiennej.
Do jadłospisu możesz wprowadzić białka zwierzęce w postaci ryb, owoców morza i białka pochodzące z produktów sojowych.
Śniadanie
sałatka z czerwoną fasolą
Składniki:
●1/2 sałaty
●1/2 cebuli
●1/2 ogórka
●200 g fasoli z puszki
●sól
●pieprz
● łyżka oliwy
● łyżka soku z cytryny
Liście
sałaty porwij, cebulę posiekaj, ogórek pokrój w plastry, dodaj fasolę.
Dopraw solą i pieprzem. Polej oliwą z sokiem z cytryny.
Obiad
Sola z ryżem i warzywami
Składniki:
● 2 pomidory
● zielona papryka
● 1/2 cebuli
● 3 łyżki oliwy
● filet z soli
● łyżka soku z cytryny
● 2 łyżki ugotowanego ryżu
Pomidory
i paprykę pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, wszystko lekko podduś na
oliwie. Dodaj solę skropioną cytryną i duś na małym ogniu 15–20 minut.
Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Kolacja
koktajl owocowy
Składniki:
● jabłko
●3 suszone śliwki
●pomarańcza
● 2 łyżki soku z cytryny
●3/4 szklanki mleka (najlepiej sojowego)
Możesz wrócić do normalnych posiłków, ale zachowując nowe nawyki żywieniowe: jedz 4–5 razy dziennie, kończ posiłek z uczuciem niedosytu, nie podjadaj, kolacja niech będzie lekka i jedz ją najpóźniej 3 godziny przed snem, zrezygnuj z produktów smażonych na rzecz świeżych lub gotowanych na parze.
Tę tygodniową kurację, możesz stosować raz na 2–3 miesiące. Możesz też wydłużyć do 5–6 dni samą głodówkę (wtedy popijasz tylko miksturę z cytryny i syropu klonowego).
Edytowany przez GrubaSwinka93 19 lipca 2011, 09:15
19 lipca 2011, 09:42
19 lipca 2011, 11:05