Temat: Dieta Stabilizacyjna ? Mały problem : )

Cześć wszystkim ;  )
Mam mały problem otóż mam zamiar za tydz, przejść już na stabilizacje ale nie wiem jak się za to wziąć , otóż mój problem polega na tym co mam jeść na tej stabilizacji itp ile kcal... Aktualnie nie wiem na jakiej diecie jestem ; p i tak naprawdę niewiem ile kcal jem dziennie więc trudno mi bd przejść  na tą stabilizacje ... Może napisze tu Jadłospis 1 dnia , po którym na podstawie napiszecie mi ,a chociażby spróbujecie powiedzieć mi jak mam przejść ? Proszę bardzo o odp. ; )

Menu:
Śniadanie godz.7.00 : Owsianka , lub płatki na mleku ale te zwykłe kukurydziane
2Śniadanie godz.9.00  chlebki ryżowe ( te okrągłe)
3śniadanie godz.12.00 serek wiejski "lekki"
Obiad godz.15.00 to zależy czasami zupa jarzynowa , kurczak dukana , naprawdę różnie ale nie duża porcja
Podwieczorek : kisiel ( zamiast cukru dodaje miód) 
Kolacja ok.godz.18 szklanka mleka ciepłego





napisz dokładnie ile łyżek płatków dodawałaś do owsianki, ile chlebków ryżowych jadłaś, jaki % tłuszczu miało mleko.. ;)
Do owsianki ok 5 czubatych łyżek , 2 chlebki ryżowe , 2 % mleko : )

to nie jest dieta bialkowo warzywna moja droga;p

Ja naliczyłam 1120 kcal, ale nie mówię, że na 100% dobrze ;) Dosyć mało tych kalorii, tak więc dokładałabym powoli :) Ja bym na Twoim miejscu dołożyła do obiadu 50-100 kcal pierwszy tydzień (mogłabyś dodać trochę węgli: ryż brązowy, kasza). Drugi 50 kcal do śniadania (np. do owsianki dodaj orzechy), kolejne 50 kcal do czego chcesz. I później tak co tydzień po 100 kcal dodawaj do codziennego jadłospisu i obserwuj wagę, ale nie jakoś maniakalnie ;)
Powinno być ok. Ale jeśli ktoś zna się lepiej ode mnie, to niech mnie poprawi ;)
A i dodawaj oczywiście jakieś pełnowartościowe produkty, ale to chyba nie muszę mówić, bo widzę że wybierasz zdrowe jedzonko :)
A to że nie jest białkowo-warzywna to swoją drogą :P
znaczy sie to jest taki przykładowy jadłospis , czasami jem więcej warzyw ;d czasami mniej ; d

tu są same węgle niemal ;;) a warzyw totalnie brak

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.