- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
25 grudnia 2010, 11:12
5 stycznia 2011, 19:36
5 stycznia 2011, 19:47
5 stycznia 2011, 20:31
5 stycznia 2011, 20:59
Edytowany przez tompatrz 5 stycznia 2011, 21:00
5 stycznia 2011, 21:46
5 stycznia 2011, 21:58
5 stycznia 2011, 22:33
6 stycznia 2011, 01:59
6 stycznia 2011, 10:21
Zuuzannka cofnij się w tym temacie chyba do 6 lub 7 strony tam wkleiłam z książki wszystkie dozwoline produkty.
kasia070707 trzymam kciuki
tompatrz a ja kupuje pstrąga świeżego posypuje przyprawami odrobine oliwki w folie i do piekarnika, ości same odchodzą więc je się bez większych problemów a taka rybka jest na 100%zdrowsza
Plany na jedzenie:
serek z pomidorkiem i cebulka, obiad sałatka z tuńczykiem z kapustą pekińską ogórkiem, i cieciorką jest poprostu przepyszna:) z łyżką oliwy z oliwek.
Edytowany przez ciasteczkowo8686 6 stycznia 2011, 10:24
6 stycznia 2011, 11:39
cześć wszystkim! :) widze że jest nas coraz więcej :) i że niektorzy mają już jakies małe sukcesy :) moj 3 dzień był wielką próbą gdyż mama upiekła moje ulubione ciasto :( ale narazie sie trzymam!
znalazłam w książce świetny przepis na deser: sernik z ricotty z lukrem cytrynowym i orzeszkami piniowymi :D (dozwolone w fazie 1) :)
3 łyżki orzeszków piniowych
6 duzych jajek, białka oddzielić od żółtek
3/4 łyżeczki wodoronianu potasu (nie wiem co to? czyżby soda??lub proszek do pieczenia?)
1/3 szklanki + 1 łyżka granulowanego substytutu cukru (jakiego wy używacie? bo ja w moim sklepie znalazlam jedynie słodzik w tabletkach:P)
2 łyżeczki olejku waniliowego
90dag serka ricotta oczywiscie odtłuszczonego ( i tu kolejne pytanie: jak smakuje ten serek? myslicie ze moge go zastąpić chudym twarożkiem?)
skórka z cytryny i 2 łyżeczki soku z cytryny
orzeszki same prazyc okolo 10 min.
ubić białka na piane, dodać ten wodoronian, aż do czasu jak pianka bedzie sztywna.
w drugim naczyniu ubijać żółtka z 1/3szklanki substytutu cukru i olejkiem waniliowym, dodac serek i skorke z cytrynki i ubic na gladka mase. delikatnie pomieszać białka z masą serową. wlac ciasto na tortownice (warto ja czyms posparować tylko nie wiem czym:P) i piec przez ok. 70min.
w małym garnku wymieszac sok z cytryny z reszta substytutu cukru i doprowadzic do wrzenia. Wylać na nasze ciasto :D i posypac orzeszkami:) chłodzić przez 4h w lodowce :)
myśle że to świetna alternatywa i nie bedzie mnie tak kusilo ciasto mamy bo bede miala własne :P niestety nie mam dzisiaj tego słodzika a sklepy pozamykane :( jutro moze:)
znalazłam jeszcze cos ciekawego :P można zjeść 1 łyżkę majonezu dziennie(zwykłego) lub 2 łyżki niskotłuszczowego :) zdecydowanie lepiej smakują sałatki nawet z małą ilością majonezu :)
pozdrawiam wszystkich :*:*