Temat: Zdrowa Rywalizacja Punktowa! Cz. 14: 10.06-14.07

ZAPISY ZAMKNIĘTE
Zdrowa Rywalizacja Punktowa część XIV
Czas trwania: 5 tygodni
10
.06 (poniedziałek) - 14.07 (niedziela)

Zapraszam wszystkich serdecznie do 14 już części naszej wesołej rywalizacji! Na czym polega akcja? Na wspólnej walce z kilogramami! Jeżeli chcesz pozbyć się nadprogramowych kilogramów i prowadzić zdrowy tryb życia to miejsce jest dla Ciebie. Co z tego masz? Uczestnicy poprzednich edycji ZRP mogą potwierdzić, że dzięki tej niewinnej rywalizacji zyskasz motywację, wsparcie w grupie, miejsce do wygadania się na każdy temat i oczywiście nowych znajomych. Wszyscy dążymy do tego samego: zbudowania w sobie zdrowych nawyków żywieniowych łącząc je z ćwiczeniami!

Zasady:

1) Zapisy do Zdrowej Rywalizacji Punktowej cz. 14 zbieram do wyczerpania 30 miejsc lub do poniedziałku (10.06) do północy. Pierwszeństwo mają osoby z poprzednich edycji.

2) Akcja trwa do 14 lipca! Potem kolejna część...

3) Każdego dnia zdobywamy punkty za dane kategorie opisane poniżej. Należy wpisać je do tabelki, po czym w każdy poniedziałek tworzony będzie ranking - zarówno ogólny jak i tygodniowy - według zdobytych punktów.

4) Zgłaszamy się do akcji poprzez wklejenie poniższej tabelki. Wklejona tabelka = chęć uczestnictwa. Przy dopisywaniu punktów czy w kolejnych tygodniach EDYTUJEMY post z naszą tabelką, nie dodajemy nowych - wszystko po to, by było przejrzyście i łatwo dla mnie znaleźć Wasze tabelki.

5) Pogaduchy zostawiamy na później - kiedy nasza grupa będzie pełna i gotowa do ruszenia zacznie się pisanie o wszystkim i o niczym. Do tego czasu proszę o wklejanie tylko tabelek, bez zbędnego zaśmiecania. Czyt. wyżej.

6) Osoby na rygorystycznych dietach nie zostaną przyjęte do grupy (głodówki, diety poniżej 1000kcal)

7) Bardzo proszę o zapisywanie się tylko osób zdecydowanych, które nie wykruszą się po kilku dniach i są pewne, że wytrwają do końca.

8) Gramy fair. Jeśli chcecie kogoś oszukać - to tylko siebie. Wpisujemy więc punkty zgodnie z prawdą.

Zgłoszenie do akcji:
Twoje zgłoszenie = wklejenie tabelki. Nie musicie pisać postów z prośbami o dodanie. Jak tylko dodasz swoją tabelkę automatycznie jesteś zapisana/y do naszej rywalizacji. Jeżeli masz problemy ze skopiowaniem i wklejeniem tabelki polecam zmianę przeglądarki na Mozillę Firefox. Na niej wszystko powinno działać prawidłowo! Wszelkie problemy proszę zgłaszać do mnie w wiadomości lub pisać w 13 części ZRP.

Co należy podać przy zgłoszeniu?
1)  Wagę początkową (z jaką dołączamy do akcji)

2)  Wzrost w centymetrach

3)  Cel do osiągnięcia na 14 lipca


Pod danymi należy wkleić poniższą tabelkę.


Tydzień 1

Dieta:

Różnica w wadze:

 

Pon

Wt

Śr

Czw

Pt

Sob

Ndz

Suma

Dieta

 

 

 

 

 

 

 

 

Słodycze

 

 

 

 

 

 

 

 

Woda

 

 

 

 

 

 

 

 

Ćwiczenia

 

 

 

 

 

 

 

 

Suma

 

 

 

 

 

 

 

 

Tydzień 2

Dieta:

Różnica w wadze:

 

Pon

Wt

Śr

Czw

Pt

Sob

Ndz

Suma

Dieta

 

 

 

 

 

 

 

 

Słodycze

 

 

 

 

 

 

 

 

Woda

 

 

 

 

 

 

 

 

Ćwiczenia

 

 

 

 

 

 

 

 

Suma

 

 

 

 

 

 

 

 



Wklejanie Tabelki: Zaznaczasz, kopiujesz i wklejasz w nowy post :) Jeśli używacie przeglądarki innej, niż Firefox i macie problem - to radzę zainstalować Firefoxa, z nim raczej nikt nie ma kłopotów.W razie pytań, na które odpowiedzi nie ma w początkowych postach, proszę pisać PW lub w części 13 (link niżej).

Tabelka z punktacją i aktualną wagą powinna być uzupełniona do poniedziałku do godziny 19. W poniedziałek wieczorem spisuję Wasze punkty i robię ranking za dany tydzień, który będzie się pojawiał na pierwszej stronie akcji. Tabelka w tej edycji została rozszerzona o tydzień drugi (później kolejno tydzień 1 staje się 3, a tydzień 2 staje się 4) tak byście mogli zostawić punkty z poprzedniego tygodnia zanim je spiszę, a zacząć uzupełniać kolejny tydzień na bieżąco.
No ja jednak wolę wafelki, rurki, chipsy itd. niż piwo :) Ale kolejny dzień dietowo bardzo dobrze :)

carassius - Powodzenia! Trzymaj się ciepło! :)
Szpilka - poprawiłem Twoje punkty. Nie ma sprawy :)
carassius - powrotu do zdrowia i później do nas!  w drugiej kolejności ;)
chrisss - dzięki za zaległe punkty, teraz juz będę na bieżąco :)
Pasek wagi
chrisss ja jestem z wami ale lekarze....rozwalone auto..kupno kolejnego że nie mam czasu usiąść do kompa...mogę jeszcze uzupełnić tabelkę? 
Pasek wagi
No jasne, że tak :) Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze. Trzymaj się!

Wkurzyłem się dziś rano na wagę. Tylko mnie demotywuje :P
Dzięki za korektę :) Lepiej na wagę wchodzić tylko raz w tygodniu...
A ja nie mam wagi i jak na razie nie ubolewam z tego powodu, chociaż wiem, że w niedalekiej przyszłości czeka mnie zakup nowej.
Dzisiaj zrobiłam drożdżówkę bez dodatku tłuszczu i wyszła cudownie. Następnym razem planuję zrobić z mąki pełnoziarnistej i ze stewią zamiast cukru.
Wow, super! Pochwalisz się przepisem? :)
Ja wczoraj zrobiłem bułki - może nie były idealne, ale smaczne :) No i domowe!
Kurdę, to wszystko jest robione tak na oko, że sama jestem w szoku, że się udało i to bez tłuszczu. Ostatnio na praktykach robiłam drożdżówki to kostka margaryny jak nic musiała być dodana i jeszcze kruszonkę się robiło, a tu nic.
Składniki:
1 szklanka mleka (później jeszcze trochę będzie potrzebne, chyba, że zastąpisz wodą)
1 jajko
1 kg mąki
5 dag drożdży
cukier (ile chcesz)
1 łyżeczka soli

Przygotowanie mniej więcej tak:
1. Szklanka mleka, cukier, sól, 5 dag rozkruszonych drożdży - podgrzewasz (mleko nie może być za gorące, tylko ciepłe!) Wszystko dokładnie mieszasz, aż się spieni. (Konsystencja jest rzadka) Nie musisz czekać aż drożdże wyrosną, ale ja odczekałam 15 minut.
2. Do tych drożdży dodajesz 1 kg mąki, żółtko i mleko lub wodę. (jeśli jeszcze bardziej chcesz zmniejszyć kaloryczność) w zależności od potrzeb/ konsystencji ciasta. Wiadomo, że nie może być zbyt suche.) Wyrabiasz (już podczas tej czynności powinno lekko urosnąć).
3. Wrzucasz na blachę. Możesz odstawić do wyrośnięcia, ale ja włożyłam do zimnego piekarnika i nastawiłam temperaturę na 30 stopni. Kiedy urośnie do połowy wysokości blachy wyjmujesz i wierzch smarujesz białkiem (żeby nie było za suche). Kiedy znacznie urośnie, temperaturę zwiększasz do ok. 170 stopni i obserwujesz. Po ok. 40 minutach powinna zarumienić się skórka, wtedy sprawdzasz wykałaczką czy ciasto jest surowe. Jeśli nie, to wyjmujesz i jesz. Można dodać owoce lub cokolwiek innego. (Najlepiej po posmarowaniu ciasta białkiem) Dla mnie to świetna alternatywa bo uwielbiam to ciasto.
oj widze ze cos nas na słodkie naszło
bo ja dziś babeczki robiłam... to mój przepis na blogu:

http://olgaucztuje.blogspot.com/2013/07/sodkie-babeczki_6.html

otrzewna a Twoj przepis wypróbuje
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.