Temat: W lutym bez słodyczy

Witam :)

Chciałabym po raz kolejny zaprosić was do kontynuowania walki ze słodyczami, tym razem w lutym:)

Tak jak w poprzednich miesiącach  wspólna walka z największą zmorą większości z nas SŁODYCZAMI powinna pomóc w walce ze zbędnymi kilogramami.

Nie jedząc słodyczy nie tylko stracimy na wadze, ale będziemy też zdrowsze, dlatego myślę, że naprawdę warto, a wiadomo w kupie raźniej.

 

Do walki zapraszam od 01.02.2013r do 28.02.2013r, ale zapisywać się można od teraz:)

By się zapisać podajemy swój nick z Vitalii i wagę.

Potem co dzień za pomocą punktów podajemy czy w dany dzień zjadłyśmy słodycze czy nie.

 

Zasady są następujące:

Na start otrzymujemy 100ptk, za każdy dzień bez słodyczy dodajemy sobie 30 ptk, a za każdy gdy zjadłyśmy coś słodkiego odejmujemy 30ptk i sumujemy wynik.

 

W miesiacu należą nam się tez dwa dni dyspensy, gdy możemy zjeść coś słodkiego i nie odjąć punktów, ale w ten dzień nie dodajemy też punktów.

Ja ów punkty umieszczam w cotygodniowych tabelkach, a pod koniec miesiąca wyłaniamy zwycięzcę, który zebrał największą ilośc punktów i przy okazji stracił sporo kilogramów:)

Wiem, ze grudzień jest cięzkim miesiacem do nie jedzenia słodkości, bo swięta, mikołajki itp. ale mimo wszystko mam nadzieję, że grupa pędzie tak pięknie walczyc i będzie tak pokaźna jak w listopadzie.

Powodzenia:)

niestety poległam już na starcie 

01.02
słodyczowe grzechy  == 100 -30 = 70 pkt

02.02
dzień bez słodkości == 70+30 = 100 pkt (hurra )

dyspensa - 2dni (zostawiam)
Pasek wagi
2,2 160 jest dobrze.
2.02

130+30=160

2 dzień bez słodyczy
0 dni ze słodyczami
0 dni dyspensy
2.02 :)

130 + 30 = 160 !

Jest całkiem miło :)
Pasek wagi
02.02 +30
razem 160
Oby tak dalej!!!

Pasek wagi
02.02 - - 30

razem : 100
03.02  +30
razem - 160
2.02 i 3.02 bez slodyczy 
130+30+30 = 190
3.02

190

3 dzień bez słodyczy
0 dni ze słodyczami
0 dni dyspensy


Skoro przetrwałam dzisiejszy dzień- przetrwam wszystko!
Upiekłam ciasteczka czekoladowe z nadzieniem krówkowym i... nawet palców nie oblizałam
1/02-> dysp
2/02-> 130 p
3/02-> 100 p

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.