4 maja 2011, 10:28
ZAPRASZAM wszystkie chętne DO DIETKOWANIA I WSPOMAGANIA SIĘ
10 września 2011, 22:25
helloooooouu
jak najbardziej jestem za spotkaniem... ale każda będzie musiała wziąść osobę towarzyszącą... nie, nie do towarzystwa wcale haha
po prostu będziemy tak chude, że ktoś nas będzie musiał trzymać na sznurku jak latawce
![]()
Mariola, bardzo dziękuję, pędzę na pocztę ;)
- Dołączył: 2011-05-11
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 5264
10 września 2011, 22:25
Jest taka możliwość - uwierz na słowo :))
Pracowałam przez parę lat w cukierni - i zdarzyło się raz że serniczki wyszły zakalce
Takie ryzyko istnieje jak sernik jest bardzo wysoki, wtedy gorzej się piecze.
Musi być wyrośnięty cały, szczególnie na środku, żeby się podniósł.
A co do opadania, to zawsze opadają po wystygnięciu:)
Myśmy po upieczeniu, odwracali na papier na parę godzin aż wystygnie. Wtedy po przewróceniu jest idealnie gładki bez wystających rantów, no i potem można go fajnie oblać czekoladą
Edytowany przez iga333 10 września 2011, 22:28
- Dołączył: 2011-07-06
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 282
10 września 2011, 22:27
Nie próbowałam z tym papierem. Będę musiała sprawdzić. Dziękuję za radę
- Dołączył: 2011-05-11
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 5264
10 września 2011, 22:29
idę zobaczyć co z moim ciastem :))
Dobranoc
11 września 2011, 09:26
I dobrego dnia
dziewczynki, pogoda ładna... nie spać :)
- Dołączył: 2009-09-11
- Miasto: Włocławek
- Liczba postów: 2456
11 września 2011, 09:36
Ja od rana ciszą się zachwycam i książkę czytam