Temat: DUKANKA to jest to !!!!!!!!

ZAPRASZAM wszystkie chętne DO DIETKOWANIA I WSPOMAGANIA SIĘ

To ja robie inaczej, bo surowe miesko z cebulka zeszklona + przyprawy  i to zawijam i do gara, ja lubie takie gotowane w sosie z pomidorkow, jak sie siez golabki w sosie wymocza to moge je pozniej jesc bez sosu

 

a tluszczyk z miesa i tak sie przeciez wytopi

Mielone w carrefour unas jest , ale wiem, ze jak pojdziesz do miesnego i poprosisz to ci zmiela
 zupka jak najbardziej
jest w ksiażce przepis na jedną - jak dobrze pamiętam, 6 cebul, główka kapusty, pomidor, papryka, chyba seler... wszystko grubo ciachane z wytłumaczeniem, że woda przechodzi wtedy szybko a te ciachane kawałki zatrzymują sie na dłużej - ja do tej zupki dodaję zwiórowanego kurczaka- w sensie gotuje cały filet a potem go dre na takie paseczki malutkie

ooo a z moich wymysłów, to jest wywar z majernkiem i kurczak tak zwiórowany w dużych ilościach... pachnie i smakuje niemal tak jak flaczki... :P
O w Carefourze dawno nie byłam. Dobrze i tak,że znalazłam porządne mielone z indyka,czyli 98 % mięsa.
Ja ostatnio szczawiową się zajadam
a jak szczawiową robisz? wywar szczaw czosnek i co? co w niej do gryzienia? miesko? pulpeciki?
A no tak ziemniakow nie mozna , ja normalnie blenderem traktowalam zupki -kremy a Ty piszesz, ze mam warzywka w kawalkach zostawic
Szalona, jak wolisz kremy, to kremuj do woli.. po prostu kawałki podobno bardziej sycą - nie mam porównania w sumie, bo nie kremuję zup na tej diecie
W szczawiowej? Duużo jajka Ja w ogóle mało zupna jestem Tylko czasami mam chęć by coś pochlipać.
no tak...

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.