Temat: Zdrowa Rywalizacja Punktowa, cz. 82, 28.10.2019-24.11.2019

poprzednia edycja

kolejna edycja ZRP - zapisy otwarte zapraszamy! ;) 

Czas trwania: 4 tygodnie

28 października 2019 (poniedziałek) - 24 listopada 2019 (niedziela)

Zapraszam wszystkich serdecznie do 81 części naszej wesołej rywalizacji! Na czym polega akcja? Na wspólnej walce z kilogramami! Jeżeli chcesz pozbyć się nadprogramowych kilogramów i prowadzić zdrowy tryb życia, to miejsce jest dla Ciebie. Co z tego masz? Uczestnicy poprzednich edycji ZRP mogą potwierdzić, że dzięki tej niewinnej rywalizacji zyskasz motywację, wsparcie w grupie, miejsce do wygadania się na każdy temat i oczywiście nowych znajomych. Wszyscy dążymy do tego samego: zbudowania w sobie zdrowych nawyków żywieniowych łącząc je z ćwiczeniami!

Zasady: NIE PISZEMY W TEMACIE DO CZASU ROZPOCZĘCIA EDYCJI. PROBLEMY Z WKLEJENIEM TABELKI SĄ WYJAŚNIONE PONIŻEJ. W RAZIE POTRZEBY PISZCIE NA PRIV NIE W TEMACIE.

1) Zapisy do Zdrowej Rywalizacji Punktowej cz. 79 zbieram do poniedziałku 28 października  2019 do godziny 12:00.
2) Akcja trwa do 24 listopada Potem kolejna część...
3) Każdego dnia zdobywamy punkty za dane kategorie opisane poniżej. Należy wpisać je do tabelki, po czym w każdy wtorek tworzony będzie ranking - zarówno ogólny jak i tygodniowy - według zdobytych punktów.
4) Zgłaszamy się do akcji poprzez wklejenie poniższej tabelki. Wklejona tabelka = chęć uczestnictwa. Przy dopisywaniu punktów czy w kolejnych tygodniach EDYTUJEMY post z naszą tabelką, nie dodajemy nowych - wszystko po to, by było przejrzyście i łatwo dla mnie znaleźć Wasze tabelki.
5) W każdym tygodniu oprócz tabelki, uzupełniamy dane waga, spadek, ilość punktów (list nr 2 )- ułatwia to tworzenie rankingów.
6) Pogaduchy zostawiamy na później - kiedy nasza grupa będzie pełna i gotowa do ruszenia zacznie się pisanie o wszystkim i o niczym. Do tego czasu proszę o wklejanie tylko tabelek, bez zbędnego zaśmiecania. Czyt. wyżej.
7) Osoby na rygorystycznych dietach nie zostaną przyjęte do grupy (głodówki, diety poniżej 1000 kcal czy poniżej PPM). To samo tyczy się osób dążących do wagi poniżej normy.
8) Bardzo proszę o zapisywanie się tylko osób zdecydowanych, które nie wykruszą się po kilku dniach i są pewne, że wytrwają do końca.
9) Gramy fair. Jeśli chcecie kogoś oszukać - to tylko siebie. Wpisujemy więc punkty zgodnie z prawdą.

Zgłoszenie do akcji:
Twoje zgłoszenie = wklejenie tabelki. Nie musicie pisać postów z prośbami o dodanie. Jak tylko dodasz swoją tabelkę automatycznie jesteś zapisana/y do naszej rywalizacji. Jeżeli masz problemy ze skopiowaniem i wklejeniem tabelki polecam zmianę przeglądarki na Mozillę Firefox. Na niej wszystko powinno działać prawidłowo! Innym sposobem jest wklejenie tabel do Worda i z Worda na Vitalię.

Co należy podać przy zgłoszeniu?
1) Wagę początkową (z jaką dołączamy do akcji)
2) Wzrost w centymetrach
3) Cel do osiągnięcia – pod koniec edycji napiszcie proszę ile łącznie schudłyście, to mi bardzo ułatwi sprawę w liczeniu
4) Centymetry (mierzymy najszersze miejsca)
5) Wiek (jeśli ktoś bardzo nie chce, to nie jest to obowiązkowy punkt).

Wklejanie Tabelki:  kopiujesz i wklejasz w nowy post :) Jeśli używacie przeglądarki innej niż Firefox i macie problem - to radzę zainstalować Firefoxa, z nim raczej nikt nie ma kłopotów. Innym sposobem jest skopiowanie tabelek do Worda i z Worda wklejenie jej tutaj. Ewentaulnie tworzycie tabelkę z jedną kolumną i jednym wierszem i w to wklejacie skopiowaną tabelkę. W razie pytań, na które odpowiedzi nie ma w początkowych postach, proszę pisać PW. 

UWAGA! Przy wklejaniu stosujemy: albo kombinację klawiszy CTRL+V (dla MacBooków CMD+V), albo klikamy prawym klawiszem myszy i wybieramy WKLEJ . NIE WYBIERAMY OPCJI "WKLEJ I DOPASUJ DO STYLU" lub "WKLEJ Z POMINIĘCIEM FORMATOWANIA".

Agnusia- trzymam kciuki aby wszystko dobrze było:)

Pasek wagi

.Karol napisał(a):

ja używam 2 tzw. keksówki, będę piekła.w weekend to dam foto i napiszę wymiary

I jak piekłaś może ten chleb? :?można jakieś foto bo pewnie już dawno zjedzony.... :) a ta mąka pszenna to zwykła uniwersalna czy jakaś specjalna do pieczenia chleba??

Pasek wagi

Beetka31 napisał(a):

.Karol napisał(a):

ja używam 2 tzw. keksówki, będę piekła.w weekend to dam foto i napiszę wymiary
I jak piekłaś może ten chleb? można jakieś foto bo pewnie już dawno zjedzony....  a ta mąka pszenna to zwykła uniwersalna czy jakaś specjalna do pieczenia chleba??

haha wyleciało mi z głowy- oczywiście że zjedzony ale już dwa nowe bochenki upieczone, idę robić fotki :-)

Pasek wagi

nie mogę zd dodać :-( wrzucę do pamietnika, chyba że ma ktoś pomysl jak wrzucić zd z tel bo niby się ładuje ale w konsekwencji nie ma go....

Tak, daje zwykłą mąkę :-)

Pasek wagi

niestety nie mogę wrzucić zdjecia, musisz uwierzyć na słowo że jest mega 

Pasek wagi

.Karol napisał(a):

niestety nie mogę wrzucić zdjecia, musisz uwierzyć na słowo że jest mega 

pewnie że wierzę :)dzięki mimo to, a ja  jutro zrobię tylko że pół porcji bo tylko jedna keksówkę mam..... Pozdrawiam

Pasek wagi

.Karol napisał(a):

niestety nie mogę wrzucić zdjecia, musisz uwierzyć na słowo że jest mega 
. Sorki ze cie tak mecze ale mam jeszcze pytanie, czy zaczyn ma byc taki zbity? Bo mi wyszedl prawie jak kamien (tajemnica) wczoraj zrobilam i nie wiem czy to piec. Nie dajesz zadnych drozdzy do tego? Moze ciut wody dolac??? Dzieki za info

Pasek wagi

hmmm mój jest raczej plynno-puszysty, ale mi robi "piekarz". Mąka żytnia, ciepła woda, sól i cukier, czasami podkręci odrobiną drożdży jezeli chce na szybko. Oryginalnie powinien postać ok dobę - rośnie, potem opada ale nigdy nie był twardy. 

Daj znać czy robiłaś i jak wyszło bom ciekawa. P.s. w pamietniku sa jakies "kanapki" z tym chlebkiem.

Pasek wagi

.Karol napisał(a):

hmmm mój jest raczej plynno-puszysty, ale mi robi "piekarz". Mąka żytnia, ciepła woda, sól i cukier, czasami podkręci odrobiną drożdży jezeli chce na szybko. Oryginalnie powinien postać ok dobę - rośnie, potem opada ale nigdy nie był twardy. Daj znać czy robiłaś i jak wyszło bom ciekawa. P.s. w pamietniku sa jakies "kanapki" z tym chlebkiem.
hej, widzialam twoj i zupelnie inaczej wyglada, a to co mi wyszlo to „ jak cegla, mozna by zabic nia”(smiech) ciut zakalcowaty , mimowszystko smaczny (lubie takie zbite) Skladniki podzielilam na pol bo tylko 1 keksowke mam, moze za duzo ziaren dalam bo po 100 g i chia troche dalam i to moglo zbic go. Coz mam nadzieje ze nastepnym razem wyjdzie lepiej :D uczymy sie metoda prob i bledow ;)

Pasek wagi

Chlebek

Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.