- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 lipca 2018, 14:34
Orientuje się ktoś czy jak dodam do masy biszkoptowej mak niemielony i upiekę ciasto to będzie ono zjadliwe? Czy już lepiej się poświęcić i zmielić?
19 lipca 2018, 14:46
Często dodaję niemielony, kilka razy upiekłam makowiec, i nigdy nie było dla mnie problemu. Chociaż o ile dobrze pamiętam, najpierw to gotowałam, chyba nawet w mleku. Ale nie mieliłam.
19 lipca 2018, 16:03
Nie jestem pewna, czy z biszkoptem nie będzie problemu, ale dawno temu piekło się ciasto o nazwie Piegusek i sypało po prostu przepłukany mak, bez mielenia. Wychodziło super, ale to chyba było ucierane z masłem, a nie biszkopt.
19 lipca 2018, 16:48
wydaje mi sie, ze bedzie ok. Jest takie ciasto o nazwie piegusek do ktorego wsypuje sie caly surowy mak. Bardzo smaczne.
19 lipca 2018, 17:02
Nie jestem pewna, czy z biszkoptem nie będzie problemu, ale dawno temu piekło się ciasto o nazwie Piegusek i sypało po prostu przepłukany mak, bez mielenia. Wychodziło super, ale to chyba było ucierane z masłem, a nie biszkopt.
OOO!!!
19 lipca 2018, 20:16
Tak, będzie bardzo dobre. Też robię pieguska (u mnie to same białka, rozpuszczony tłuszcz i mąka), ale do biszkopta mak jak najbardziej pasuje.