- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
17 kwietnia 2018, 12:11
hej,kupilam olej z awokado delux z lidla,ale nigdzie nie jest podane jak sie go stosuje czy na zimno czy do pieczenia.Jesli ktos jest zorientowany to prosze o informacje.Dziekuje i milego dnia
17 kwietnia 2018, 12:13
Tłoczony na zimno i do stosowania na zimno. Ma już trochę za dużo tłuszczy wielonienasyconych żeby go można było bezpiecznie i długo podgrzewać.
EDIT: Poszukałam jeszcze kwestię punkty dymienia. Od biedy do krótkiego smażenia jeszcze będzie okej.
Edytowany przez Corinek 17 kwietnia 2018, 12:17
17 kwietnia 2018, 12:52
Tłoczony na zimno i do stosowania na zimno. Ma już trochę za dużo tłuszczy wielonienasyconych żeby go można było bezpiecznie i długo podgrzewać. EDIT: Poszukałam jeszcze kwestię punkty dymienia. Od biedy do krótkiego smażenia jeszcze będzie okej.
Dziekuje kochana
17 kwietnia 2018, 12:59
ja przyznaje, że tego typu olejów używam do pieczenia i duszenia warzyw, one puszczają wodę, albo sie wodą podlewa, zatem temperatura obróbki jest stosunkowo niska, na pewno niższa niz dymienia.
18 kwietnia 2018, 09:10
oleje tloczone na zimno da do używania na zimno. Ja lubie kasze gryczana z dodatkiem oleju awokado, ale pewnie nie każdemu będzie smakowalo takie polaczenie