- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 marca 2018, 21:43
Kupiłam sobie wczoraj masło sezamowe słodzone agawą, na kanapki, ale nie mogę... czuję jakbym jadła chałwę z chlebem Do czego można tego masła użyć i co z nim zrobić?
10 marca 2018, 21:53
może do jakiś placuszków albo ciasteczek? To ma konsystencję masła, czy bardziej przypomina słodzoną pastę tahini?
10 marca 2018, 23:01
ja bym takie zjadła :o przełozyc ciastka, dodac lyzke do owsianki/jaglanki, slodkich omletow?
11 marca 2018, 11:06
do wszystkiego co słodkie, do deserów itp. Logiczne Chyba, ze lubisz kombinować z wytrawnymi daniami. I takie eksperymenty możesz robić.
Podejrzewam, że smakuje jak nutella z chlebem. Nie do każdego chleba pasuje.
11 marca 2018, 11:20
Ja tam lubię sobie tahini zjeść prosto ze słoika. Jednak w życiu nie kupiłabym słodzonej agawą, bo według mnie agawa ma paskudny posmak. Kupuję czyste tahini i dodaję około łyżeczkę miodu na 100 g pasty. Smakuje o wiele lepiej.
Co do potraw, tahini jest składnikiem hummusu. Nadaje się też do jakiś hipsterskich wypieków.
11 marca 2018, 19:29
Sernik chałwowy :)