Temat: Kupię gdzieś łososia bez skóry??

Poszukuje od dawna fileta z łososia na obiad .  W sklepach typu Lidl, Biedronka- są ze skórą. 
Byłam w sklepach rybnych to albo w ogóle nie ma łososia albo cała ryba łącznie z głową .
A ja się brzydzę tej skóry i łusek, nie upiekę ze skórą . Te mrożone kostki nie wchodzą w grę.
Jak ktoś wie gdzie dostać to niech pisze.

to odetnij skórę i będziesz miała bez ;)

Pasek wagi

Odcinałam tą skórę, ale wtedy z fileta prawie nic nie zostawało. 

A ja polecam jednak pieczenie ze skórą, po upieczeniu ona bardzo łatwo odchodzi.
Pasek wagi

Pewnie zbyt dużo odcinasz, że zostaje Ci mało co z fileta. Skóra jest bardzie cieńka, więc pod odpowiednim kątem musisz odcinać skórę. 

Pasek wagi

 
masz tu tutorial jak oskórować łososia, osobiście robie to tak że zamiast nacinac nożem  końcówkę ogona przytrzymuje ją sobie widelcem. odcinam tuż przy samej skórze ,zostaje sama skóra bez mięsa i zazwyczaj mi to wychodzi że ta skóra to zaledwie jakiś marny procent tej ryby. chyba że ty robisz jakiś duży margines np jak ten gośc tu poniżej.( ps chyba w tesco zdażyło mi się coś kiedyś widziec ale nie chce skłamac )

kraseczka93 napisał(a):

Odcinałam tą skórę, ale wtedy z fileta prawie nic nie zostawało. 

Buehehehehe.

Po 1 trzeba umieć to robić, po 2 potrzebny jest dość ostry nóż, a po 3 polecam Ci zdzierać skórę z karpia to wtedy zobaczysz, że łosoś to pikuś.

W Tesco kiedyś widywałam filety bez skóry, ostatnio w ogóle nie mają świeżego łososia, ale może tylko w tym do którego chodzę. 

Pasek wagi

Ja kupuję w sklepie rybnym lub w hurtowni.Klasa sushi najlepszy.A skąd jesteś?

Pasek wagi

Marisca napisał(a):

kraseczka93 napisał(a):

Odcinałam tą skórę, ale wtedy z fileta prawie nic nie zostawało. 
Buehehehehe.Po 1 trzeba umieć to robić, po 2 potrzebny jest dość ostry nóż, a po 3 polecam Ci zdzierać skórę z karpia to wtedy zobaczysz, że łosoś to pikuś.



No własnie nie umiem niestet tego robić

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.