Temat: Dietetyk i psycholog..;)

Mam takie pytanie do jakiego technikum muszę isc żeby zostać dietykiem a do jakiej żeby zostać pschologiem??

Szułam trochę po necie ale nic nie znalazłam a już nie długo będe musiała składać papiery;\ Czy zna ktoś takie szkoły??

A jakie są te potrzebe przedmioty??
 
> Tyle ze ja nie mieszkam w Krakowie tylko jakieś
> 50km od ttej miejscowości;\  Czyli jak pójdę do
> liceum nie ważne jakiego to później mogę iśc na
> takie studia i być dietetykiem\psychlogiem??

Nie...musisz pójść do takiego liceum, które dobrze przygotuje Cie do matury z przedmiotów, które bedą potrzebne przy rekrutacji na studia. Psychologia-to pewnie biologia, historia.....
Jeszcze kilka razy może Ci się zmienić ''pomysł na siebie'' więc nie patrz pod tym kierunkiem, przynajmniej ja tak sądzę ; p Rozwijać możesz zainteresowania poza zakresem szkolnym :)
to juz musisz sobie sama sprawdzic -> strona UJotu na przykład. te kryteria sie czesto zmieniają, wiedziałam jak było 3 lata temu
heartbreakk, to po co ma isc do szkoly, jak nie po to żeby rozwijac zainteresowania? ;)
Zmienić może Ci się wszystko...to jeszcze 3-4 lata przed Tobą.....Ale ja gdy kończyłam gimnazjum wiedziałam,że w przyszłości chcę uczyć dzieci i mimo,ze poszłam do ekonomika (gdyż bardzo chciałam mieć zawód), to na pedagogikę też oczywiście poszłam:) i w czerwcu kończę!
No własnie nie jestem jeszcze w 100% pewna;P Więc wybiorę chyba to liceum a później jesli będe dalej chciała iśc w tym kierunku to pójdę na studia..:) Kurczę historia?;\
Nasze szkoły mało, są przygotowane do rozwijania swoich zainteresowań. Jest wiele dziedzin, których w żaden sposób nie rozwiniesz w szkole. Często jak sama w domu nie będziesz do czegoś dążyła to się nigdzie nie dowiesz. Oczywiście na etapie szkoły średniej.
nie zniechęcaj się zawczasu tylko to sobie po prostu sprawdz. zajmie to max. 5 min. a moze się okazać, że to ALBO historia ALBO biologia. poza tym nie wydaje mi się zeby to byla historia.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.